ABD

Üç Müslümanın katil zanlısına dava

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında üç Müslüman genci öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlıya üç defa birinci derece cinayetten dava açıldı.

Konular: Amerika
ABD'de okuyan Deah Shaddy Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve baldızı Razan Muhammed Ebu Salha, Craig Hicks tarafından öldürülmüştü. [Fotoğraf: Facebook]

durham county soruşturma kurulu tarafından hazırlanan iddianameyle yargılanacak 46 yaşındaki craig hicks'in mart ayının ilk haftasında hakim karşısına çıkması bekleniyor.

iddianamede hicks, üç defa birinci derece cinayet ve meskun mahalde silah kullanmakla suçlanıyor.

mahkeme tarafından kendisine avukat tayin edilen hicks, halen durham county tutukluluk merkezinde tutuluyor.

chapel hill'de 10 şubat'ta, 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi deah barakat, 21 yaşındaki eşi yusor muhammed ebu salha ve 19 yaşındaki baldızı razan muhammed başlarından vurularak öldürülmüştü.

olayın ardından polis, ilk incelemelere göre craig hicks'in cinayeti oto park anlaşmazlığı yüzünden gerçekleştiğini düşündüklerini belirtmiş ancak bu açıklama tepki çekmişti.

zanlının sosyal medya hesaplarındaki din karşıtı paylaşımları ve gençleri daha önce tehdit etmesini hatırlatan aile ve müslüman toplum temsilcileri, cinayetin "nefret suçu" olarak değerlendirilmesini istemiş, fbi da konuya ilişkin federal inceleme başlattığını duyurmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;