Wimbledon

Wimbledon'da şampiyon Djokovic

Wimbledon tek erkekler finalinde Novak Djokovic, Roger Federer'i beş sete uzayan maçta mağlup ederek şampiyon oldu.

Konular: Spor, Tenis
Novak Djokovic, Wimbledon'da ilk şampiyonluğunu 2011'de kazanmıştı. [Fotoğraf: AFP]

ilk seti tie-break'te kaybeden sırp raket, iki set üst üste kazandı ve 2-1 öne geçti. dördüncü sette oyunlarda 5-2 öne geçse de federer geri dönmeyi başardı. bu seti 7-5 kazanan isviçreli raket, karşılaşmayı final setine taşıdı. 

final setinde daha az hata yapan djokovic, setin sonunda federer'in servisini kırmayı başardı ve karşılaşmayı kazandı. (6-7 6-4 7-6 5-7, 6-4) sırp raket, yeniden rafael nadal'ı geçerek, dünya sıralamasında bir numaraya yükseldi. 

djokovic şampiyonluk kupasını almaya gelirken gözyaşlarına hakim olamadı. maçın ardından konuşan novak djokovic, büyük bir şampiyona karşı şampiyonluk kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

roger federer'i tebrik eden djokovic "roger federer'e bugün kazanmama izin verdiği için teşekkür ediyorum. federer en kritik anlarda en iyi vuruşlarını çıkarıyor, bu yüzden 17 grand slam şampiyonluğu bulunuyor. bu hep kazanmayı hayal ettiğim turnuvaydı, dünyadaki en önemli ve değerli turnuva. beş yaşında ilk izlediğim tenis maçı wimbledon'daydı. hep bunu hayal ettim. bu kupayı ilk olarak gelecekteki eşim ve doğacak çocuğuma armağan etmek istiyorum. tabii ki aileme ve takımıma da armağan olsun" dedi.   

roger federer ise güzel bir final olduğunu söyleyip "karşılaşmayı final setine taşıyabildim. novak'a karşı her zaman maçlar zorlu oluyor. tek söyleyebileceğim 'tebrikler novak'. wimbledon'da bana duyulan sevgiyi hissettim, gelecek yıl görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.  

djokovic, wimbledon'da ikinci zaferini elde etti. ilk şampiyonluğunu 2011'de kazanmıştı. turnuvanın bir numaralı favorisi djokovic, yedinci kez bir grand slam kazandı.

wimbledon'da pete sampras ile birlikte yedi şampiyonluğu bulunan ikinci raket olan roger federer, sampras'ı geçme şansını kullanamadı. federer'in 18 grand slam şampiyonluğu bulunuyor. 

128'inci wimbledon tenis turnuvası'nın tek erkekler finalini, ingiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi prens william ile eşi cambridge düşesi kate'in yanı sıra eski ingiliz futbolcu david beckham ile eşi victoria, bir diğer eski futbolcu andriy shevchenko, aktris kate winslet, aktör samuel l. jackson ve bradley cooper, şarkıcı fergie gibi birçok tanınmış kişi de izledi.

federer karşısındaki 35'inci maçında 17'nci galibiyetini alan djokovic, şampiyonluk kupasının yanı sıra 1 milyon 760 bin sterlin para ödülünün de sahibi oldu. 

wimbledon kadınlarda bu sene şampiyonluğa petra kvitova ulaşmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;