Gülen örgütü soruşturmaları

Zaman iddianamesi kabul edildi

Kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay'ın da bulunduğu 21'i tutuklu 30 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşma 18 Eylül’de Silivri’de.

istanbul 13. ağır ceza mahkemesi, istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu savcılarından ismet bozkurt tarafından, kapatılan zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyi kabul etti. mahkeme, ilk duruşmanın 18 eylül 2017'de silivri ceza infaz kurumları karşısında yer alan salonda yapılmasına karar verdi.

duruşmanın 19 eylül'de de sürdürülmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, 21 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıkların da duruşmada hazır bulunması için tebligat yapılmasına hükmetti.

mümtazer türköne, şahin alpay, ali bulaç, ahmet metin sekizkardeş, ahmet turan alkan, alaattin güner, cuma kaya, faruk akkan, hakan taşdelen, hüseyin belli, hüseyin turan, ibrahim karayeğen, ismail küçük, mehmet özdemir, murat avcıoğlu, mustafa ünal, onur kutlu, sedat yetişkin, şeref yılmaz, yüksel durgut ve zafer özsoy tutuklu şüpheli, ahmet irem, ali hüseyinçelebi, süleyman sargın, osman nuri arslan, osman nuri öztürk, lalezer sarıibrahimoğlu, nuriye ural ve orhan kemal cengiz ise tutuksuz şüpheli olarak iddianamede yer alıyor.

iddianamede, şüphelilerin "anayasal düzeni, tbmm ve türkiye cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlamasıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla da ayrı ayrı 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;