İran

Zarif'ten Trump'a tepki: O adamın sözlerini çok ciddiye almayın

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Trump'ın, "İran'ın, nükleer anlaşmanın ruhuna uygun davranmadığı" yönündeki açıklamalarına karşılık, "O adamın sözlerini çok ciddiye almayın" dedi.

Konular: ABD, İran, Ortadoğu
[Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

iran resmi haber ajansında (irna) yer alan habere göre, medya mensuplarıyla bir araya gelen iran dışişleri bakanı muhammed cevad zarif, abd başkanı donald trump'ın, "iran'ın, nükleer anlaşmanın ruhuna uygun davranmadığı" yönündeki açıklamalarına karşılık, "o adamın sözlerini çok ciddiye almayın" ifadelerini kullandı.

italya başbakanı paolo gentiloni ile geçen hafta beyaz saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan trump, iran ile p5+1 ülkelerinin 2015'te imzaladığı nükleer anlaşmaya ilişkin bir soru üzerine, bu anlaşmayı "berbat" olarak nitelendirmişti.

trump, "nükleer anlaşmanın ruhuna uygun davranmayan iran'ın, ilerleyen süreçte bir şeyler yapabileceği" şeklinde açıklama yapmıştı.

abd başkanı trump, seçim kampanyası sırasında da barack obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmayı sert sözlerle eleştirmiş, başkan olması halinde bu anlaşmayı yeniden gözden geçireceğini ifade etmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;