Avustralya Açık

Zor da olsa Sharapova

Avustralya Açık'ta dünya iki numarası Maria Sharapova, çok zorlandığı maçta vatandaşı Alexandra Panova'yı yenerek adını üçüncü tura yazdırdı.

Konular: Spor, Tenis
Avustralya Açık sezonun ilk grand slam'i [Reuters]

karşılaşmada setler 6-1, 4-6 ve 7-5 bitti.

ilk seti 26 dakikada bitiren rus raket, daha sonraki setlerde vatandaşı karşısında çok zorlandı.

fakat oyunun son bölümlerinde tecrübesini ortaya koyan dünya iki numarası bir üst tura adını yazdırdı.

ilk kez bir grand slamde ikinci tura kalan 25 yaşındaki panova ise elenmekten kurtulamadı.

5 grand slam şampiyonluğu bulunan sharapova rakibinin çok iyi oynadığını söyledi:

"en iyi oyumunu oynamadım. bazen iyi oynamasanızda galip gelebilirsiniz"

sharapova'nın bir sonraki turda rakibi ya kazakistan'dan zarina diyas ya da slovak anna schmiedlova olacak.

nadal da zor kazandı

tek erkeklerin 3 numaralı seribaşı rafael nadal, dünya sıralamasının 112. basamağındaki tim smyczek'i 4 saat 12 dakika sonunda 3-2 yenerek tur atladı.

avustralya'nın melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek erkekler 2. tur mücadelesinde, buradaki tek şampiyonluğunu 2009 yılında elde eden ispanyol rafael nadal ile dünya 112 numarası tim smyczek karşılaştı.

maça iyi başlayan ispanyol tenisçi, ilk seti 6-2 kazandı ancak 2. sette oyuna ağırlığını koyan smyczek, 6-3'lük skorla maça denge getirdi. iki tenisçinin de zayıf bir servis performansı sergilediği 3. setin sonucunu, "tie break" belirledi. "tie break"i 7-2 alan smyczek, nadal'a 2-1 üstünlük kurdu.

rakibine göre pasif kalmasına karşın 4. seti tecrübesiyle 6-3 kazanan nadal, final setine, ilk servislerinden yüksek oranda puan çıkararak başladı. final setinin 11. oyununda rakibinin servisini kırmayı başaran ispanyol raket, maç için servis kullandığı 12. oyunu da alarak setten 7-5, 4 saat 12 dakika süren karşılaşmadan da 3-2 galip ayrıldı.

turnuva öncesinde verdiği bir demeçte, kendisini favori görmediğini belirten nadal, 3. turda israilli dünya 106'ncısı dudi sela'nın karşısına çıkacak.

erkeklerde de andy murray, avustralyalı rakibi marinko matosevic'i üç set sonunda devirerek turladı. federer de bir üst turda.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;