İsrail - Filistin sorunu
100 bin kişiye tehdit
200’den fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan saldırılar sürerken, İsrail ordusu Gazze’de yaşayan 100 bin kişiye ‘evlerinizi terk edin’ uyarısında bulundu.

israil ordusu filistinlilere ‘evinizi terk edin’ uyarısını sesli mesajla verdi. söz konusu uyarı, israil’in gazze’ye geniş çaplı bir kara harekatı planladığı bir dönemde geldi.
israil'in 8 temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202'ye yükseldi. israil gece de hamas milletvekili ismail el-eşkar ve hamas kurucularından mahmud ez-zehhar'ın evlerini vurdu.
israil hükümeti ateşkesin ardından gazze'ye yönelik saldırılara yeniden başladığını ilan etti. bu açıklamanın ardından gazze'ye 10 ayrı roket saldırısı düzenlendi.
israil ordusu gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, hamas milletvekili ismail el-eşkar'ın ve hamas'ın siyasi büro üyesi mahmud ez-zehhar'ın evlerini vurdu. iki ev de tamamen yıkıldı. bu saldırılarda ölen ve yaralanan olmadı.
ayrıca gazze şeridi'nde bulunan filistin hükümeti içişleri bakanlığı binası da bombalandı. binada ciddi hasar meydana geldi.
gazze'de görevini fiili olarak yürüten filistin hükümetinin sağlık bakanlığı eski sözcüsü eşref el-kudra, israil'in gece düzenlediği hava saldırılarında 2 filistinlinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.
kudra, israil ordusunun 8 temmuz'dan bu yana gazze'de 208 kişiyi öldürdüğünü, bin 500'den fazla kişiyi de yaraladığını söyledi.
kaynak: al jazeera ve afp
Yorumlar