IŞİD

ABD’den IŞİD'e karşı yeni girişim

ABD, Amerikalıların IŞİD'e katılımını engellemeye çalışıyor. Adalet Bakanı Eric Holder, topluluk temsilcileri, kamu güvenliği yetkilileri ve dini liderleri bir araya getirecek.

Konular: Amerika, ABD
ABD Adalet Bakanı Eric Holder 'Bu kadarı yeter' ifadesini kullandı. [Fotoğraf: Getty]

holder, yeni programların beyaz saray, iç güvenlik bakanlığı ve ulusal terörle mücadele merkezi ile ortaklaşa yürütüleceğini belirtti. "şiddet içeren aşırılığın oluşturduğu tehdidin, günümüzdeki en acil tehditlerden biri olduğunu" ifade eden holder, "işid gibi grupların ortaya çıkması ve çatışmalara katılmak için suriye ile irak gibi ülkelere seyahat etmeye yeltenen bazı amerikalıların olduğu bilgisinin bulunması karşısında, adalet bakanlığı da buna uygun şekilde müdahale ediyor" dedi.

amerikan makamlarının, fbi gibi güvenlik ve istihbarat kuruluşları aracılığıyla abd'den seyahat edenler dahil suriye ve irak'taki yabancı savaşçılar hakkında bilgi toplamak için uluslararası ortaklar ve interpolle çalıştığını dile getiren holder, yurt dışındaki terör örgütlerine katılmaya çalışan amerikalı aşırılık yanlılarını tespit etmeye dönük süreçler tesis ettiklerini kaydetti. 

holder, tehditleri ortaya çıkmadan saptamak, ülke içinde yetişen teröristlerin önünü kesmek ve şiddet yanlısı radikalizme meyilli olanları tespit edip yakalamak için abd'deki topluluklara yönelik kapsamlı açılım faaliyetlerinde bulunduklarına işaret ederek, "ancak daha fazlasını yapabiliriz, yapmalıyız" ifadesini kullandı.

holder, şöyle devam etti:

"bugün, adalet bakanlığının, ülke genelindeki çeşitli kentlerde bir dizi pilot program başlatmak için beyaz saray, iç güvenlik bakanlığı ve ulusal terörle mücadele merkezi ile ortaklık kurduğunu açıklıyorum. bu programlar, yerel diyaloğu geliştirmek, şiddet içeren aşırılıkla mücadele etmek ve en nihayetinde ülkemizin emniyetini korumak için topluluklar arasında geniş ortaklık ağları inşa etmek amacıyla topluluk temsilcileri, kamu güvenliği yetkilileri, dini liderler ve avukatları bir araya getirecek."

holder, yeni girişim çerçevesinde, radikalizmle mücadele etmeye yönelik en iyi uygulamaları hayata geçirme, farkındalığı artırma ve kapsamlı yerel stratejiler geliştirmeye dönük çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

abd savunma bakanı chuck hagel, geçen haftalarda yaptığı açıklamada, işid'in yanında savaşan 100 civarında amerikalı'nın bulunduğunun tahmin edildiğini söylemişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;