Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Başsavcı'dan 'çift imza' talimatı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, yolsuzluk soruşturmasına yeni savcıları görevlendirdiği yazısında ihtilaflı durumlarda işlem yapılabilmesi için iki savcının imzasını istedi.

Konular: Türkiye
İstanbul Cumhuriyet Başsavçısı Turan Çolakkadı'nın savcılara gönderdiği belge.

başsavcı turan çolakkadı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını başlatan celal kara'nın yanına iki savcı daha görevlendirmişti. görevlendirme yazısındaki not dikkat çekti. 

başsavcı operasyonla ilgili hukuki bir anlaşmazlık çıkarsa iki savcının karar almasını istedi.  

çolakkadı'nın gönderdiği yazıda, "herhangi bir hususta hukuki ihtilaf olduğu taktirde görevli 3 cumhuriyet savcısından ikisinin imzasıyla işlem yapılacaktır.” deniliyor.

bazı hukukçulara göre, bu yazı soruşturmaya doğrudan müdahale anlamına geliyor. buna göre, soruşturma aşamasında sonradan dahil edilen iki savcı da imza atarak işlem yapabilecek.

2 yeni savcı

operasyona savcı celal kara'nın yanı sıra iki savcı daha dahil olmuştu. bu isimler, mustafa erol ve ekrem aydıner.

soruşturmaya yeni atanan savcılardan mustafa erol ve ekrem aydıner, memurlar ve kamu görevlilerinin suçlarını soruşturmak için çalışıyordu. bu soruşturmaları yürüten memur suçları soruşturma bürosu ve özel soruşturma bürosu’nda görevlilerdi.

kaynak: ajanslar

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;