2014 Yerel seçim

'Devletin vicdanı harekete geçti'

Isparta mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda 'devletin vicdanının harekete geçtiğini' söyledi, Twitter'a erişimin engellenmesini de eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, MİT'in Nisan 2013'te Rıza Sarraf' ve eski bakanlarla ilgili Başbakan Erdoğan'a üç sayfalık rapor verdiğini söyledi. [AA]

partisinin kırıkkale ve isparta mitinglerinde konuşan cumhuriyet halk partisi (chp) genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, 18 nisan 2013’te milli istihbarat teşkilatı’nın, başbakan recep tayyip erdoğan’a bir rapor sunduğunu söyledi.

chp lideri, raporda ‘iranlı işadamı rıza sarraf ve 17 aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen bakanların arasındaki ilişkinin' yazdığını ve ‘eğer bu duyulursa hükümet zorda kalabilir’ ifadesinin yer aldığını söyledi.

“17 aralık’ta devletin vicdanı harekete geçmiştir” diyen chp lideri, hakkında soruşturma devam eden eski bakanların fezlekelerinde geçen rüşvet iddiaları hakkında da konuştu. kılıçdaroğlu, zafer çağlayan’ın ‘28 defada 52 milyon dolar’, muammer güler’in ‘10 defada 10 milyon dolar’ ve egemen bağış’ın da “üç seferde 1,5 milyon dolar’ rüşvet aldığını söyledi.

twitter engeli

kılıçdaroğlu, twitter’a erişim engeline de değindi:

“demokrasimize müdahale ediyorlar, özgürlüğümüze müdahale ediyorlar. gençlerin twitter’ına da müdahale ediyorlar, yasak getiriyorlar. becerebilirler mi? yasaklayabilirler mi? onu beceremezler ama malı götürmeyi çok iyi bilirler.”

‘devleti biz kurduk’

kılıçdaroğlu, başbakan erdoğan’ın eleştirilerine de şöyle yanıt verdi:

“bu, chp gelirse devleti yönetemez diyor. yahu devleti biz kurduk, senin haberin bile yoktu. fellik fellik kaçıyordun sen. bakınız, millet kurtuluş savaşı’na giderken dedesinin kümeste saklandığını itiraf etti.”

chp lideri şöyle devam etti:

“devleti kuran parti devleti yönetir. onlar gibi yönetemeyiz biz, doğru; çünkü onlar gibi çalamayız. utanırız, allah'tan korkarız. ama bunlara hırsız deyince kolları kabarıyor. “

'yurtdışına kaçmayı düşünecek'

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, isparta mitinginin ardından  geldiği burdur'da günün üçüncü mitingini gerçekleştirdi. türkiye'de siyasetin çok kirlendiğini savunan kemal kılıçdaroğlu, bu kirliliğin temizlenmesi için miting alanını dolduran partilerden geçmişte ak parti'ye oy vermiş bir kişiyi chp'ye oy vermesi için ikna etmesini istedi.

kılıçdaroğlu, "istediğiniz tweeti atabilecek, istediğiniz facebook'a girebileceksiniz. başçalan korkar, diyorsunuz ama o iktidarda olmayacak. kul hakkı yemenin hesabını verecek. adalete gidecek. 30 mart'tan sonra yurtdışına kaçmayı düşünecek. isterse papua yeni gine'ye gitsin; alıp getireceğim, hesabının soracağım" dedi.

chp lideri ayrıca, 17 aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında başbakan erdoğan'ın gündeme getirdiği "paralel devlet'in aslında başbakan'dan bakanlara ve genel müdürlere kadar uzanan bir yapı olduğunu' sözlerine ekledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;