Merkez Bankası

Dolar'da yeni rekor: 2.52

Merkez Bankası ile ilgili tartışmalar ve Fed'in faiz indirimini daha erken yapabileceği beklentileriyle dolar, TL karşısında 2.52'yi aşarak, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Döviz satım ihalesinde yöntem değişikliğine giden Merkez Bankası, satılacak döviz tutarını günlük olarak belirleyecek.

Dolar gelişen ülke para birimleri karşısında değer kazanıyor. [Fotoğraf: Reuters]

merkez bankası'nın salı günü aldığı faiz indirimi kararıyla 2.46 seviyelerine gelen dolar, özellikle cumhurbaşkanı erdoğan'ın faiz indiriminin yetersiz olduğu eleştirileriyle başlayan tartışmalar ve amerikan merkez bankası fed'in daha erken faiz indirimine gidebileceği beklentileriyle yükselişe geçti. dün 2.50 seviyesini test eden dolar, bugün öğle saatlerinde 2.51 tl'yi aşarak, önce 2.5150'yi, ardından 2.52'yi gördü. 11 şubat'ta 2.5149'la rekor kıran dolar/tl paritesi bugün bu seviyenin de üzerine çıkarak tüm zamanların en yükseğini görmüş oldu.

döviz ihalesinde yöntem değişikliği

dolardaki yükselişin ardından merkez bankası, döviz satım ihalesinde değişikliğine gittiğini duyurdu. açıklamada, "bugünden itibaren döviz piyasasındaki koşullara göre döviz satım ihalesi tutarı günlük olarak belirlenecektir. aşırı oynaklık nedeniyle gerekli görülen günlerde döviz satım tutarı bir gün önceden ilan edilen asgari tutarın yüzde 50 fazlasına kadar artırılabilecektir" ifadesi yer aldı.

merkez bankası'ndan açıklama

erdoğan'ın sert eleştiriler yönelttiği merkez bankası başkanı erdem başçı'nın istifa edeceği söylentileri de doların yükselmesindeki etkenlerden.

doların tarihi zirveyi görmesinin ardından merkez bankası'ndan yapılan açıklamada "başkan erdem başçı görevinin başındadır, istifa iddiaları ve söylemleri gerçek dışıdır" denildi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;