Türkiye

Erdoğan'dan Rusya'ya: Ukrayna’ya Gürcistan’a çağırıldınız mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki Türkmen bölgelerini vurmaya devam ettiğini ve bu ülkenin Suriye'deki varlığını, uluslararası hukukun kitabına uydurduğunu söyledi. Erdoğan, "Rusya, 'Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için biz oradayız' diyor. Ne işiniz vardı Gürcistan'da? Çağrıldığınız için mi girdiniz?" dedi.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, istanbul üsküdar'daki hazreti ali camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. erdoğan, türkiye’nin irak’taki askeri varlığını eleştiren, kendisinin suriye’deki varlığını ise “rejimin talebi” olarak nitelendiren rusya’ya hitaben şu sözleri sarf etti:

"rusya, 'bizi suriye hükümeti çağırdığı için biz oradayız' diyor. şu anda suriye'deki hükümet meşru bir hükümet değil ki. 'efendim bm öyle kabul ediyor'.... kabul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. gürcistan'a niye girdiniz zamanında? çağrıldığınız için mi girdiniz? ne işiniz vardı gürcistan'da? ukrayna'ya çağrıldığınız için mi girdiniz? ne için girdiniz ukrayna'ya?"

“rusya daeş ile mücadele etmiyor”

erdoğan, rusya’nın suriye2deki faaliyetleri ile ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

"suriye'de de diyorlar ki 'biz daeş'e karşı orada bir mücadele veriyoruz'. hayır, rusya şu anda daeş'e karşı suriye'de mücadele vermiyor. tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte bizim türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde işte türkmen dağlarında... dün bayırbucak türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. onlarla görüşmem oldu. hepsi açıkça bunları anlatıyorlar. 'yoğun bir şekilde şu anda bizim köylerimizi vuruyorlar' diyorlar. yapılan iş şu anda bu ve maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor."

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;