Kürt sorunu
Hakkari’de karakola saldırı
Geçimli köyünde, meydana gelen olay sonucu altı asker ile iki köy korucusu hayatını kaybederken, 11 PKK üyesi öldürüldü.
Haberin Öne Çıkanları
Gece saatlerinde gerçekleşti
Roketatar kullanıldı
Operasyon başlatıldı

türkiye’nin güneydoğusunda, ordu ile pkk arasındaki çatışmaların sürdüğü hakkari ilindeki bir karakola cumartesi gecesi saldırı düzenlendi.
hakkari valisi orhan alimoğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, pkk üyeleri ile askerler arasında çıkan çatışmada altı asker ile iki köy korucusunun yaşamını yitirdiğini, 11 saldırganın ise etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
vali alimoğlu, anadolu ajansı’na yaptığı açıklamada, hakkari’ye bağlı geçimli köyündeki karakola gece saatlerinde saldırı düzenlendiğini belirterek, olayda 15 askerin de yaralandığını belirtti.
kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki geçimli köyünde konuşlu bulunan askeri karakola düzenlenen saldırıda roketatarlar ve uzun namlulu silahların kullanıldığı ifade edildi.
alimoğlu, yaralıların hakkari'deki hastanelerde tedavi altına alındığını vurgulayarak, bölgedeki operasyonların geniş çaplı devam ettiğini kaydetti.
destek gönderildi
uzun süre devam eden çatışmanın ardından hakkari dağ ve komando tugay komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi.
bölgede faaliyet gösteren pkk üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.
bu arada pkk, saldırının olduğu saatlerde çukurca ilçesine bağlı üzümlü ve karataş karakollarına da eş zamanlı saldırlar düzenledi.
'155 pkk'lı öldürüldü'
hakkari'nin şemdinli ilçesi yakınlarında pkk ile türk ordusu arasındaki çatışmalar ise 15 gündür devam ediyor.
başbakan recep tayyip erdoğan, 23 temmuz'dan bu yana bölgede iki askerin öldüğünü, 155 pkk'lının da öldürüldüğünü açıkladı. erdoğan, pkk'nın bölgede kontrolü ele aldığıyla ilgili iddialara ise tepki gösterdi.
kaynak: ajanslar
Yorumlar