Bilim-Teknoloji

Hayvanları cam kubbeler koruyacak

Nüfus yoğunluğu dünya ortalamasının 10 katı olan Güney Kore, vahşi doğadaki canlıları korumak için özel bir proje hazırlıyor. Nesli tükenme tehdidi altındaki canlılar dev cam kubbeler ile korunacak.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Hayvanları cam kubbe koruyacak

Bitki türleri de araştırılacak

2016'da faaliyete geçecek

Biyolojik cam kubbeler kuşlardan balıklara kadar birçok canlı barındıracak. [Fastcoexist.com]

nüfus yoğunluğu abd'nin yüzde 1478 katı olan güney kore'de, nesli tükenme tehdidi altında olan canlılar bilim kurgu filmlerini anımsatan bir projeyle koruma altına alınacak. samoo mimarlık ve mühendislik firmasının başını çektiği proje kapsamında, güney kore'nin en çok canlı türü barındıran yeongyang-gun vadisine biyolojik cam kubbeler inşa edilecek.

yeongyang-gun'daki tepelerin eteklerine inşa edilmesi planlanan cam kubbeler, korunması amaçlanan canlıların üreyip doğaya salınması öncesinde ekosistemden ayrı tutulmasını sağlayacak. kuşların adapte olabileceği yüksekliğe sahip olacak cam kubbeler, aynı zamanda balık, tilki, kaplumbağa ve geyik gibi birçok canlı türü barındıracak.

nesli tehlike altındaki canlılar için oluşturulacak ulusal araştırma merkezi, idari tesisler ile araştırmacıların kullanacağı iki ayrı bölüme de sahip olacak. merkezde, tehlike altındaki bitki türlerinin korunması için de araştırmalar yapılacak.

doğal aydınlatmanın yanı sıra güneş ve jeotermal enerjiden yararlanılacak olan araştırma merkezi, yeongyang-gun dışında sadece güney ve kuzey kore arasındaki askeri bölgede yaşama şansı bulan hayvanların ömrünü uzatmayı amaçlıyor. inşasına aralık ayında başlanacak biyolojik cam kubbeler 2016'da tamamlanacak.

kaynak: the verge

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;