Türkiye

Kömür madeninde göçük

Eskişehir'de özel sektöre ait bir işletmede, 280 metrede tavanın çökmesiyle yaşanan olayda dört işçi hayatını kaybetti.

Haberin Öne Çıkanları

Ruhsatlı kurum

4 bine yakın ölü

En büyüğü Kozlu

Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven maden ocağının, yaklaşık 20-25 senedir işletilen ruhsatlı bir kurum olduğunu söyledi. [AA]

eskişehir'in mihalıççık ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağındaki göçük meydana geldi. koyunağılı köyü'ndeki madenini üretim bölümünde pazartesi günü saat 18.00 sıralarında meydana gelen göçükte dört işçi hayatını kaybetti.

mihalıççık kaymakamı zekeriya göker, işçilerin ölümüne neden olan göçüğün 280 metre derinlikte, tavanın çökmesi sonucu meydana geldiğini bildirdi.

belediye başkanı ümit güven ise maden ocağının, yaklaşık 20-25 senedir işletilen ruhsatlı bir kurum olduğunu söyledi. güven, hayatını kaybeden işçilerin memleketlerinde toprağa verileceğini sözlerine ekledi

madende göçük altına kalan başka kimsenin olmadığı açıklandı. 

4 bine yakın ölü

türkiye'de son dönemin en büyük maden kazası  17 mayıs 2010'da zonguldak'da yaşanmış ve 'grizu faciası'nda 30 kişi hayatını kaybetmişti.

1941-2010 arasında türkiye taşkömürü kurumu (ttk) genel müdürlüğü'nün verilerine göre kömür ocaklarında, ocak içi ve dışında 3 bin 785 bin kişi can verdi. bu ölümlerin 3 bin 472'si maden içinde oldu.

1992 yılında kozlu üretim bölgesinde meydana gelen ve 263 kişinin ölümüne yol açan büyük grizu patlaması türkiye'de en çok madencinin öldüğü ve en çok can kaybı olan iş kazası olarak tarihe geçti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;