Soma'da Facia
Madende faaliyet durduruldu
İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonrası, Soma'da maden faciası yaşanan ocakta bütün faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Ocakta, sadece güvenliği sağlamak ve kazanın etkilerini silmek için çalışma yapılabilecek. AFAD, kazadan kurtulan madencilerin isimlerini açıkladı.
soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından iş teftiş kurulu başkanlığı müfettişleri, ilk incelemelerini tamamladı.
müfettişlerin incelemesi sonrasında, maden ocağında, "yeraltındaki işlerin" durdurulmasına karar verildi.
madende sadece güvenliği sağlamak ve kazanın etkilerini silmek için çalışma yapılabilecek.
486 işçinin ismi açıklandı
başbakanlık afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (afad) da, faciadan kurtulabilen işçilerin isimlerini açıkladı.
isimler, afad'ın internet sitesinden duyuruluyor. listede yer alan 486 işçi ile hayatını kaybeden 301 işçinin toplamı, facia sırasında madende olduğu açıklanan 787 sayısına denk geliyor. özellikle sosyal medyada, ölenlerin sayısının açıklanandan fazla olduğu iddiaları yer almıştı.
afad, soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden ailerine teslim edilenlerin de ismini açıklıyor. listeye, son olarak 5 işçinin ismi daha eklendi, cenazesi ailelerine teslim edilen işçilerin sayısı 294 oldu. son olarak cenazesi ailelerine teslim edilen 5 işçinin isimleri ismail çoşkun, tebip kaska, hakan uçkun, ali yüksel ve ibrahim çelik.
"mağduriyetleri gidermek için her şeyi yapacağız"
ekonomi bakanı nihat zeybekci, soma'daki maden alanını ziyaret ederek, burada gazetecilere konuştu. zeybekci, "geride kalanların mağduriyetlerini gidermekle ilgili hükümetimiz elinden gelen her şeyi yapacaktır" dedi.
zeybekci, şunları söyledi:
"bu kazanın ilk anından itibaren bugüne kadar burada görev yapan değerli enerji ve tabii kaynaklar bakanımız, benim için bir bakandan çok daha fazlası, 30 yıllık arkadaşımdır. ben bu kahraman kardeşime bütün milletim adına teşekkür etmek istiyorum. burada çok müthiş bir çalışma yaptı, titiz bir çalışma yaptı. bu vakanın başka hiçbir yere gitmesine müsaade etmeden, büyük bir sabırla burada güzel bir çalışma yaptı. bütün hükümetimiz adına, milletim adına kendisine çok teşekkür ediyorum çalışmadan dolayı ve onun yanında görev yapan arkadaşlarımıza. milletvekillerimiz de onu hiç yalnız bırakamadı."
çelik, bu gelirin sürekli olduğunu, miktarın ise maden faciasında hayatını kaybeden işçinin son aylıkları çerçevesinde bin 100-bin 200 lira ile bin 700 lira arasında değiştiğini ifade etti.
soma'da eylem yasağı
manisa valisi abdurrahman savaş, soma ilçesinde ikinci bir emre kadar, toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklama kararı aldıklarını açıkladı. vali savaş, soma kaymakamlığında il ve ilçe yöneticileriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilere konuştu.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar