Mısır'da darbe dönemi
Mısır ve BAE ortak tatbikatı
Mısır'daki askeri darbeden sonra siyasi ve ekonomik ilişkilerde büyük ilerleme sağlayan Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ortak askeri tatbikata başladı.

birleşik arap emirlikleri (bae) resmi haber ajansı'na göre, ortak tatbikat mısır - bae arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla gerçekleştiriliyor. ajans, bae'de gerçekleşen tatbikatın askeri eğitim ve harp tekniklerini içerdiğini söyledi.
mısır genelkurmay başkanı sıdkı subhi, daha önce yaptığı açıklamada mısır'ın ulusal güvenliğinin bae’nin ulusal güvenliğine bağlı olduğunu ve iki ülke arasında her alandaki ilişkilerini güçlendirmek istediklerini açıklamıştı.
ayrıca bae genelkurmay başkanlığı sabah saatlerinde bir askeri eğitim uçağının düştüğünü ve içinde bulunan pilot ve yardımcısı olmak üzere iki kişinin öldüğünü açıkladı. uçağın tatbikatttaki uçaklardan biri olup olmadığı henüz net değil.
en son 16 haziran 2013 tarihinde birleşik arap emirlikleri'nin bir askeri uçağı düşmüştü.
mısır'da 3 temmuz'da gerçekleşen askeri darbenin ardından birleşik arap emirlikleri ülkeye ekonomik destek sağlayan ülkelerin başında geliyor. bae, mısır'da yeni kurulan darbe yönetimini ilk tanıyan ülkelerden de biriydi.
darbeden sonra bae, suudi arabistan ve kuveyt, mısır'a 4 milyar doları petrol ürünleri olmak üzere toplam 15.9 milyar dolarlık yardımda bulunmuştu.
kaynak: bae resmi haber ajansı
Yorumlar