2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi
Muhalefet aday turlarına hız verdi
Soma'daki maden faciası nedeniyle Türk-İş'le başlayacağı cumhurbaşkanlığı adaylık süreci turunu erteleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çarşamba günü TESK'e gidiyor. Kılıçdaroğlu CHP milletvekilleriyle de istişare toplantısı yapacak.
Konular:
2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu çarşamba günü türkiye esnaf ve sanatkârlar konfederasyonu başkanı bendevi palandöken ile bir araya gelecek. görüşmenin ana konusu "cumhurbaşkanlığı seçimi" olacak.
soma'daki maden faciası nedeniyle daha önce türk-iş'e yapacağı ziyareti erteleyen kılıçdaroğlu'nun görüşme ve ziyaretleri, konfederasyonlar, sivil toplum ve meslek kuruluşlarıyla sürecek.
kılıçdaroğlu milletvekilleriyle görüşecek
kılıçdaroğlu, bu ziyaretinin öncesinde ise partisinin milletvekilleriyle basına kapalı grup toplantısında görüşecek. kılıçdaroğlu milletvekilleriyle cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunacak.
chp lideri, partisinin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili tarifini "bizim profilimiz herkesi kucaklayan bir aday olması yönünde. aydın, ülkenin değerlerine bağlı olmalı. herkesi kucaklamalı, temiz biri olmalı, şaibeli olmamalı. dünya dengelerini bilmeli, barışçı, özgürlükçü, demokrat olmalı. halkı kamplaştırmaması lâzım" sözleriyle yapmıştı. kılıçdaroğlu kendisinin aday olmayacağını da söyledi.
mhp ile görüşme bekleniyor
mhp genel başkanı devlet bahçeli de bugün 10.cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer ile 'çatı aday' önerisini görüşmek üzere bir araya gelecek. bahçeli cuma günü aynı konuyla ilgili, 9.cumhurbaşkanı süleyman demirel'i ziyaret etmişti. bahçeli'nin cumhurbaşkanı abdullah gül'le de görüşmesi bekleniyor.
chp ve mhp liderlerinin ayrı ayrı yaptıkları bu ziyaretler dışında, birbirleriyle de görüşmeleri bekleniyor. chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu mhp ile ortak aday için görüşüp görüşmeyecekleri sorusuna "görüşmeyeceğiz diye bir kavram yok. eğer biz illa bizim adayımız olsun, sadece bizim adayımıza oy verelim diye bir düşünceyi de taşımıyoruz. çıkacak aday seçildiği zaman zaten bütün türkiye'yi kucaklayacak" yanıtını verdi.
mhp lideri bahçeli de "gideceğim herkese. chp’ye gideceğim; ama saadet partisi ve büyük birlik partisi’ne de gideceğim. yetmez; sivil toplum örgütlerini, inanç gruplarını, katkı sağlayacak herkesi ziyaret edeceğim. onlara diyeceğim ki, ortak paydası geniş olan birini ülkemize cumhurbaşkanı yapalım." dedi.
kaynak:al jazeera
Yorumlar