Kürt sorunu

Öcalan sürecin arkasında

Abdullah Öcalan, BDP-HDP heyetine, devlet heyetiyle yaptığı son görüşmenin olumlu geçtiğini, umudunu koruduğunu söyledi. 30 Mart'taki seçimleri barış için referandum olarak niteleyen Öcalan, Nevruz'da yeni bir mektup yayınlayacak.

Konular: Türkiye
Öcalan'ın BDP-HDP heyetiyle daha önce yaptığı görüşmeye dair bu fotoğraf yayınlanmıştı.

abdulah öcalan'ın imralı'daki cezaevinde bdp grup başkanvekilleri pervin buldan ile idris baluken ve hdp eş genel başkan yardımcısı sırrı süreyya önder ile yaptığı görüşme üç saat sürdü. heyet dönüşte yazılı açıklama yaptı. 

açıklamaya göre; öcalan, devlet heyetiyle yaptığı son görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. açıklamada, öcalan'ın 'her ne kadar diyalog aşamasından müzakere aşamasına henüz geçilmemiş olsa da umudunu halen koruduğunu' belirttiği vurgulandı.  

halkın da sürece bu şekilde yaklaşmasını isteyen öcalan, sürece dair 'genel ve çarpıcı' bir değerlendirmeyi 21 mart'ta diyarbakır'daki nevruz kutlamasında okunacak bir mektupla yapacağını söyledi. açıklamaya göre öcalan mektup için 'tarihi' ifadesini kullandı. 

öcalan, yaşanan sıkıntıların ancak 'müzakere çerçeve yasası'nın çıkmasıyla son bulacağını söyledi. 

açıklamaya göre öcalan, son dönemde hdp’lilere yapılan saldırıları da eleştirdi, hükümet için "eğer bu saldırıların içinde değillerse bu barış düşmanı gladyo parçacıklarını süratle tasfiye etmek zorundadırlar" dedi.

'seçim barış açısından referandum' 

öcalan, "30 mart'taki yerel seçimlerin barış açısından bir referandum olduğu gerçeğiyle başta adaylar olmak üzere tüm demokratik kurumlarımız ve halkımız seferber olmalıdır” ifadesini kullandı. 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;