Türkiye

Oğlunu IŞİD’den almak isterken öldü

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının kurbanlarından biri, IŞİD’e üye olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan oğlunu almak için İstanbul’a gelen Tunuslu baba Fathi Bayoudh.

Konular: Türkiye, Tunus, Ortadoğu

türk yetkililerin ilk bulgulara göre işid’in düzenlediğini belirttiği istanbul atatürk havalimanı’ndaki saldırıda ölenlerden biri de tunuslu tuğgeneral doktor fathi bayoudh’du. reuters’in haberine göre bayoudh, işid’e katıldığı gerekçesiyle türkiye’de gözaltına alınan oğlunu örgütten ayrılmaya iknâ etmek için istanbul’a gelmişti.

reuters’e konuşan tunuslu güvenlik kaynağı, “bayoudh, kız arkadaşıyla birlikte işid’e katılan oğluyla görüşmek için türkiye’ye gelmişti. kız arkadaşı da kendisi gibi tıp fakültesi’nde okuyordu” dedi.

al arabiya’nın haberinde de, bayoudh’un iki yıldır 30 yaşındaki oğlunu işid’den ayrılmaya iknâ etmeye çalıştığı belirtildi. haberde bayoudh’un statüsünü kullanarak tunus ve türk makamlarıyla yaptığı anlaşmanın ardından, oğlunu iknâ ettiği ifade edildi.

28 haziran’da istanbul atatürk havalimanı’na düzenlenen saldırıda 42 kişi ölmüştü. başbakan binali yıldırım saldırının sorumluları hakkında, “güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler deaş’ı işaret etmekle beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir” demişti.

al jazeera'nin edindiği bilgilere göre, ölenlerden 5'i suudi, 2'si irak, 1'i tunus, 1'i özbekistan, 1'i çin (doğu türkistan), 1'i iran, 1'i ukrayna, 1'i de ürdün vatandaşı. bunlardan 3'ü çifte vatandaş.

kaynak: afp, reuters ve al arabiya

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;