Türkiye

Zonguldak'ta yine maden kazası

Gelik'teki kömür ocağında meydana gelen metan gazı patlamasında bir işçi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.

Haberin Öne Çıkanları

Sebebi belli değil

Yaralılar hastanede

Üç kişi serbest kaldı

Türkiye'nin madencilik açısından en zengin bölgesi Zonguldak'ta benzer ölümlü kazalar sık sık gerçekleşiyor. [AA]

zonguldak'ın gelik beldesindeki özel bir kömür ocağında metan gazı patlaması meydana geldi.

nedeni henüz belirlenemeyen patlamada bir madenci yaşamını yitirirken, iki işçi de yaralandı.

yaralılar dışında arkadaşlarını kurtarmak için ocağa girip gazdan etkilenen üç kişi de tedavi altına alınmak üzere hastaneye kaldırıldı.

patlamada hayatını kaybeden işçinin 33 yaşındaki sedat hamarat olduğu tespit edildi.

yaralanan işçilerden naim kuyumcu ilk müdahalenin ardından tedavi için ankara’ya sevk edilirken ve ömer caymaz da yoğun bakıma alındı.

üç kişi serbest bırakıldı

kentte pazartesi günü meydana gelen maden kazasında sekiz işçi yaşamını yitirmişti. kazayla ilgili soruşturma devam ederken,  olayla ilgili gözaltına alınan üç kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

türkiye taş kömürü kurumu'na (ttk) ait olan ve özel sektörden taşeron işçilerin çalıştığı ocakta, gaz tahliyesi için yeterli sondaj yapılmadığı iddiaları tartışılıyor.

sayıştay raporunda, madeni işleten firmanın daha önce herhangi bir kömür madeninde galeri açma ve sondaj faaliyetinde bulundmadığı belirtildi.

raporda, metan riskine rağmen çalışmaya devam edildiği ve metan gazı sensörlerinin kazanın meydana geldiği noktadan 45 metre uzakta olduğu yer aldı.

ölümler sık yaşanıyor

türkiye'nin madencilik açısından en zengin bölgesi zonguldak'ta benzer ölümlü kazalar sık sık gerçekleşiyor. son üç yılda meydana gelen kazalarda 50'den fazla işçi hayatını kaybetti.

17 mayıs 2010'da karadon maden ocağında grizu sıkışması nedeniyle gerçekleşen patlamada 30 madenci ölmüştü. işçilerin cesetleri günler süren çalışmaların ardından yeryüzüne çıkarılabilmişti. iki işçinin cesedine ise yedi ay sonra ulaşılmıştı.

3 mart 1992'de kozlu ilçesinde grizu patlaması nedeniyle meydana gelen ve 263 işçinin öldüğü olay ise türkiye'deki madencilik tarihinin en büyük kazası olarak kayıtlara geçmişti. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;