Premier League

112 yıllık Upton Park'a veda

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United, 112 yıldır oynadığı Upton Park'taki son maçta Manchester United'ı 3-2 mağlup etti.

Konular: Spor, Futbol
Bazı taraftarlar hatıra olarak stadın koltuklarını söktü. [Reuters]

gelecek sezondan itibaren maçlarını olimpiyat stadı'nda oynayacak slaven bilic yönetimindeki west ham united, 1904 yılından bu yana kullandığı boleyn ground'daki son iç saha mücadelesinde manchester united'ı ağırladı.

ligde ilk dört takım arasına girerek uefa şampiyonlar ligi bileti almak için galibiyete ihtiyacı olan manchester ekibi, 10. dakikada sakho'nun golüyle soyunma odasına 1-0 geride gitti.

ikinci yarıda martial'in golleriyle 2-1 öne geçen manchester united'ın üstünlüğü fazla sürmedi ve antonio 76. dakikada skora 2-2'lik dengeyi getiren golü kaydetti. reid ile 80. dakikada bir kez daha öne geçen (3-2) bilic'in öğrencileri, kalan dakikalarda skoru korumasını bildi ve iç sahadaki 384. lig maçında galibiyet elde etti.

bitime bir hafta kala 63 puanla beşinci sırada yer alan manchester united, şampiyonlar ligi'ne katılabilmek için son hafta maçında iki puan önündeki manchester city'nin puan kaybetmesini bekleyecek. son hafta mücadelesinde manchester united sahasında bournemouth, manchester city ise deplasmanda swansea city ile karşılaşacak.

beşiktaş'taki döneminde yeni stadın yapımı nedeniyle olimpiyat stadı'na denk gelen bilic ingiltere'deki kariyerinde de yine bir olimpiyat stadı macerası görecek.

mücadele 45 dakika geç başladı

west ham united taraftarlarının saldırısına uğrayan manchester united kafilesini taşıyan otobüs, güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından güçlükle stada gitti.

taraftarların attığı yabancı maddeler nedeniyle otobüs zarar görürken yerel saatle 19.45'te başlaması planlanan maç, kafilenin stada geç ulaşması nedeniyle 45 dakika gecikmeyle oynandı.

londra metropolitan polisi, yaptığı açıklamada, manchester united kafilesini taşıyan otobüse taraftarlar tarafından yabancı madde atıldığını ve olaylar sırasında bir polis memurunun hafif yaralandığını ancak kimsenin gözaltına alınmadığını bildirdi.

ömür boyu ceza geliyor

 west ham united, dün oynanan manchester united maçı öncesinde çıkan olaylarda suçlu bulunan taraftarlarına ömür boyu men cezası verecek.

kulüpten yapılan açıklamada, manchester united kafilesini taşıyan otobüsün stada gelişi sırasında yaşanan olayların sorumlularının bulunması için londra metropolitan polisi ve manchester ekibiyle yakın işbirliği içinde olduklarına vurgu yapıldı.

açıklamada, otobüsün stada geç gelmesine ve maçın 45 dakika geç başlamasına neden olan olayların kabul edilemez olduğu ve sorumlulara kulüp tarafından ömür boyu men cezası verileceği kaydedildi.

gelecek sezondan itibaren maçlarını olimpiyat stadı'nda oynayacak slaven bilic yönetimindeki west ham united, 1904 yılından bu yana kullandığı boleyn ground'daki son iç saha mücadelesinde manchester united'ı ağırlamış, 2-1 geriye düştüğü mücadeleyi 3-2 kazanmıştı.

ilk açıklamasında bir polisin yaralandığını ve kimsenin gözaltı alınmadığını belirten londra metropolitan polisi, daha sonraki açıklamasında dört polisin hafif yaralandığını ve üç kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;