2014 FIBA Dünya Kupası

12 Dev Adam'ın kupa karnesi

Dünyanın en iyileri FIBA Dünya Kupası'nda mücadele veriyor. Al Jazeera'nin turnuva için hazırladığı özel sayfa, şampiyona boyunca en iyi rehberiniz.

Konular: Spor, Basketbol

2014 fiba basketbol dünya kupası, 30 ağustos cumartesi günü başladı.

basketbol şöleni 14 eylül'de oynanacak final maçıyla son bulacak.

aralarında türkiye'nin bulunduğu dünyanın en iyi 24 takımı, ispanya'nın altı ayrı kentinde basketbol yeteneklerini sergiledi ve 12 dev adam dâhil sekiz ekip çeyrek finale kadar ilerledi.

zorlu mücadeleler tüm detaylarıyla al jazeera'nin bu turnuva için hazırladığı özel sayfasına yansıyor.

1950'de başlayan fiba basketbol dünya kupası, geçen 64 yılda 14 farklı ülkeyi gezdi. bu turnuvayı yugoslavya 5, abd 4, sovyetler birliği de 3 kez kazandı. kronoloji bölümümüzde ise her turnuvanın detaylarına ulaşabilirsiniz.

türkiye ise dördüncü kez bu turnuvada mücadele edecek. son şampiyonanın finalisti türkiye'nin daha önceki turnuvalardaki performansını da ayrıntılı bir şekilde bulabileceksiniz.

aralarında eski türkiye milli basketbol takımı başantrenörü bogdan tanjevic, eski oyunculardan ibrahim kutluay, spor spikeri murat murathanoğlu ve spor yazarı kaan kural'ın da yer aldığı uzman isimlere merak edilen 10 soruyu yönelttik. dikkat çeken cevaplar var.

maçlar bittiği anda güncellenen istatistik sayfamızda her oyuncunun performansına kadar inceleyebilmek mümkün. bu sayfada her takımın kadrosunu, sayı, asist ve ribaunt krallarını da takip edebilirsiniz.

12 dev adam için de özel bir grafik hazırladık. her oyuncunun ayrı ayrı tanıtıldığı grafikte türk oyunculardan, takım arkadaşlarını anlatmalarını da istedik. ortaya güzel yorumlar çıktı.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;