Çocuk yaşta evlendirme

12'de gelin, 13'te anne, 14'te ölü...

Siirt'in Pervari ilçesinde çocukken evlendirilen ve anne olan 14 yaşındaki Kader Erten evinde silahla vurulmuş halde bulundu. İkinci çocuğunu da erken doğum nedeniyle kaybeden Erten'in ölüm nedeni belli değil.

Konular: Türkiye
Türkiye erken evlilik oranlarında Avrupa genelinde ilk sıralarda yer alıyor. [AA]

siirt'in pervari ilçesinde 12 yaşında görücü usûlüyle evlendirilen ve bir yıl sonra anne olan 14 yaşındaki kader erten evinde ölü bulundu. silahla vurulmuş olan kader erten'in bir süre önce erken doğan ikinci çocuğu ölmüştü.

askerdeki eşi mehmet atak'ın ailesi, erten'in ikinci çocuğunu kaybettikten sonra bunalıma girip intihar ettiğini iddia etti.

kader erten imam nikahlı eşinin ailesiyle aynı evde yaşıyordu.

şüpheli ölüm

pervari cumhuriyet başsavcılığı, 14 yaşındaki erten'in ölümünü şüpheli bulup soruşturma başlattı. cesedi otopsi için diyarbakır adli tıp kurumu'na gönderildi. incelemenin ardından kader erten'in cenazesi pervari'nin yapraktepe köyüne bağlı güzelbağ mezrasında toprağa verildi.

kader erten'in eşi mehmet atak'ın ailesine göre, gelinleri ikinci çocuğunu kaybettiğinden beri odasından çıkmıyordu.

nüfus cüzdanında doğum tarihi 21 temmuz 2000 olan kader erten'in eşinin ailesi, gelinlerinin nüfus kaydının doğru olmadığını da iddia etti. aile ifadelerinde, "geçen yıl gerçek yaşını belirlemek için kemik yaşı tespiti yapılması talebiyle mahkemeye başvurduk. halen mahkeme sürüyor" dedi.
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;