Yemen

185 Türk vatandaşı Yemen'den tahliye edildi

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarını sürdürdüğü Yemen'de 185 Türk vatandaşı daha tahliye edildi. Tahliye edilenler uçakla İstanbul'a getirildi.

Konular: Ortadoğu, Yemen
185 Türk vatandaşı Sana Uluslararası Havaalanı'nda çıkış işlemleri bitince THY uçağıyla İstanbul'a hareket etti. [Fotoğraf: AA]

sana uluslararası havaalanı'na türkiye saati ile 9:30'da inen türk havayolları uçağına binen 185 türk vatandaşı, 12:40'ta istanbul'a hareket etti. uçak, 17:50'de istanbul'a indi.

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, sadece türk vatandaşlarının değil, kendilerinden yardım talep eden başka ülke vatandaşlarının tahliyesini de sağladıklarını açıkladı. çavuşoğlu, twitter hesabından şu mesajları verdi:

"yabancı vatandaşlar da dahil toplam 230 kişiyi böylece sana'dan istanbul'a getiriyoruz. türkiye cumhuriyeti, böylece gücüne ve büyüklüğüne yakışan bir operasyonu daha başarıyla gerçekleştirmiştir. operasyonların başından itibaren cumhurbaşkanımız ve başbakanımız gelişmeleri sürekli takip ettiler ve gereken talimatları verdiler."

dışişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "bu süreçte, her türlü seçenek üzerinde hassasiyetle durulmuş, başta yemen ve koalisyon güçlerinin öncülüğünü yapan suudi arabistan makamları olmak üzere, ilgili tüm taraflarla yoğun bir temas ve eşgüdüm tesis edilmiştir" denildi.

yemen'in aden kentinden, türk deniz kuvvetleri'ne ait tcg büyükada korveti ile tahliye edilerek cibuti'ye nakledilen 55 türk vatandaşı, cumartesi akşam saatlerinde uçakla istanbul'a gelmişti.

siyasi krizin yaşandığı yemen'de şii husilerin başkent sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında cumhurbaşkanı abdurabbu mansur hadi, aden'i "geçici merkez" ilan etmiş ve bazı ülkeler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarda bulunmuştu.

bu gelişmelerden sonra husilerin aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine hadi yönetimi, arap birliği ve uluslararası topluma acil askeri müdahale çağrısınde bulunmuştu. suudi arabistan öncülüğündeki koalisyon 26 mart'ta husilere yönelik hava harekâtı başlatmıştı.

"kararlılık fırtınası" adı verilen operasyona suudi arabistan, bahreyn, katar, kuveyt ve birleşik arap emirlikleri'nden oluşan körfez ülkelerinin yanı sıra fas, sudan, ürdün ve mısır da katılıyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;