Atletizm

2 altın, 2 gümüş

Türkiye, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Yasmani Copello Escobar ve Polat Kemboi Arıkan ile altın, Ali Kaya ve Ramil Guliyev'le gümüş madalya kazandı.

Konular: Spor, Atletizm
Yasmani Copello Escobar [Fotoğraf: AA]

hollanda'nın başkenti amsterdam'da devam eden avrupa atletizm şampiyonası'nın üçüncü gününde erkekler 400 metre engelli finali yapıldı. milli atlet yasmani copello escobar, finalde elde ettiği 48.98'lik derecesiyle yarışı birinci sırada tamamlayarak altın madalya kazandı.

yarışta ispanyol sergio fernandez 49.06'lık derecesiyle ikinci, isviçreli kariem hussein ise 49.10'luk derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

10 bin metrede 2 madalya

Erkekler 10 bin metre finalinde milli sporculardan Polat Kemboi Arıkan altın, Ali Kaya ise gümüş madalyanın sahibi oldu.
[[Fotoğraf: Reuters]]

erkekler 10 bin metre finalinde milli atletler polat kemboi arıkan ve ali kaya, baştan sona önde koştukları yarışta ilk 2 sırayı elde etti. polat kemboi arıkan 28.18.52'lik derecesiyle altın, ali kaya ise 28.21.42'lik derecesiyle gümüş madalyaya uzandı. bu kategoride ispanyol antonia abadia ise 28.26.07 ile üçüncü sırada yer aldı.

guliyev'e gümüş

Guliyev, birinci olan atletin diskalifiye edilmesiyle ikinci sıraya yükseldi.
[[Fotoğraf: AA]]

erkekler 200 metre finalinde 20.37'lik derecesiyle birinci olan hollandalı atlet churandy martina'nın kulvar ihlali nedeniyle diskalifiye edilmesiyle yarışı 20.51'lik derecesiyle üçüncü sırada tamamlayan milli sporcu ramil guliyev, ikinci sıraya yükseldi ve gümüş madalya elde etti.

martina'nın diskalifiye edilmesi sonrası 20.45'lik derecesiyle birinci sıraya çıkan ispanyol bruno hortelano, altın madalyanın yeni sahibi oldu. yarışta, büyük britanyalı danny talbot da 20.56'lık dereceyle bronz madalya aldı.

şampiyonanın üçüncü gününde 2 altın ve 2 gümüş madalya kazanan türkiye, böylece şu ana kadar 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanmış oldu.

[[Fotoğraf: AA]]

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;