Bilim-Teknoloji

4K destekli yeni içerik servisi

Digiturk ve Samsung işbirliği ile hayata geçirilen yeni bir servis ile internet üzerinden 4K içerikler izlenebilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji

giderek yaygınlaşmaya başlayan 4k ya da uhd yayın teknolojisine içerik anlamda destekler gelmeye başladı. trt’nin geçtiğimiz aylarda 4k yayına başlamasının ardından ücretli televizyon platformu digiturk de 4k içerikler sunmaya hazırlanıyor.

samsung ile işbirliği yapan digiturk, 4k olarak hazırlanan içerikleri internet üzerinden kullanıma sunuyor. samsung uhd televizyon sahiplerinin kullanabileceği samsung uhd gate by digiturk play uygulaması üzerinden 4k içerikler izlenebilecek.

digiturk tarafından özel bir algoritma geliştirilerek sunulan içerikler 8 mbit internet bağlantısına sahip kullanıcılar tarafından da izlenebilecek. samsung’un uhd televizyonlarını satın alan kullanıcılar bu uygulamalardan izlenebilecek.

iz tv tarafından hazırlanan 15 bölümlük uhd görüntü kalitesinde kaydedilen yerli belgeselin yanı sıra global stüdyolara ait uhd içerikler, samsung uhd tv sahiplerinin tv’lerindeki akıllı arayüzde yer alıyor ve gerçek 4k içeriği her an izleyebilecek şekilde kullanıcılarla buluşuyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;