PKK

'7 ayrı binada 30 ceset'

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda dün 5 PKK'lının yakalandığını ve yapılan aramalarda "7 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 PKK'lının cesedinin bulunduğunu" açıkladı.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

genelkurmay başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada cizre'de ilçenin tamamının kontrol altına alındığı belirtilerek operasyonda toplam etkisiz hale getirilen pkk'lı sayısının 654 olduğu bildirildi. 

genelkurmay'ın cizre açıklaması şöyle: 

"şırnak / cizre'de ilçenin tamamı kontrol altına alınmış, devam eden operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, yapılan aramalarda yedi ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 bölücü terör örgütü cesedi ele geçirilmiş (operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 654'dür.), 27 kaleşnikof piyade tüfeği, 149 şarjörü ve 1.171 adet fişeği, bir smith wesson tüfek, üç tabanca, üç şarjörü ve yedi adet fişeği, yedi av tüfeği, 13 el bombası, altı telsiz, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ve 33 hücum yeleği ele geçirilmiştir"

cizre'de 54 günlük sokağa çıkma yasağının ardından operasyonel faaliyetler perşembe günü sona ermişti. içişleri bakanı efkan âlâ, barikat ve bombalı düzeneklerin temizlenmesi için sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceğini açıklamıştı. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;