Gülen örgütü soruşturmaları

9 polis serbest bırakıldı

İstanbul merkezli yasadışı dinleme soruşturması kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 polis serbest bırakıldı.

İstanbul merkezli olarak Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonda 17 polis gözaltına alınmıştı. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

hükümetin 'paralel yapı' olarak nitelendirdiği gülen cemaati'ne mensup olduğu iddia edilen polislere yönelik 'yasadışı dinleme' operasyonunun son halkasında gözaltına alınan 17 polisin tamamı serbest kaldı. gözaltına alınan 17 polisten 8'i savcılık tarafından, 9'u ise tutuklama talebiyle gönderildikleri mahkemece serbest bırakıldı.

hakim, şüphelilerin serbest bırakılmasına gerekçe olarak, şüphelilerin "kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla tutuklanmalarının talep edildiğini, ancak atılı suçun, kanundaki alt ve üst sınırı ve katalog suçlardan olmaması nazara alındığında, tutuklama tedbiri ağır olacağı ve adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yeterli olacağı kanaatini gösterdi. polislere yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola gidip imza atma zorunluluğu verildi.

son operasyon istanbul merkezli olmak üzere edirne ve tekirdağ'da düzenlenmişti. şüpheli polisler, aralarında milletvekili, savcı, hakim, siyasetçi, üst düzey bürokrat, emniyet personeli ve basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi, sahte belgelerle yasadışı örgüt üyesi oldukları gerekçeleriyle dinledikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;