Fırat Kalkanı Harekâtı

'960 kilometrekarede denetim sağlandı'

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 40'ıncı gününde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, 4 köyün daha kontrolünü ele geçirdi. Harekatın başından itibaren 111 köyde kontrolü ele geçiren ÖSO güçleri, Cerablus-Azez hattında 960 kilometrekarelik alanda denetimi sağlamış oldu.

[Fotoğraf:Reuters]

türk silahlı kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede,  24 ağustos'ta başlatılan fırat kalkanı harekatı'ndan bu sabah rai'nin güneyindeki uvayşiyah, tall atiyah, cubban ve el eyyübiyah köylerinin kontrolünü sağladığı belirtildi. 

çatışmalarda 2 muhalif hayatını kaybederken, 8 muhalif de yaralandı. 

tsk açıklamasında, operasyonun teknik ayrıntılarıyla ilgili olarak da "keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 79 deaş terör örgütü hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 202 adet fırtına, 55 adet çok namlulu roket atar ve 24 adet tank atışı yapılmış, yapılan atışlar sonucunda çok sayıda deaş teröristlerine ait silah mevzileri, küçük silahlı gruplar, 3 silah yüklü pikap tipi araç, 4 katyuşa tahkimli mevzii, 9 çadır tipi barınma alanı, iki karargah binası imha edilmiştir" bilgisi verildi. 

açıklamaya göre, fırat kalkanı harekatı'nda 40 gün içinde toplam 1657 hedefe,  6319 fırtına, çok namlulu roketatar ve havan atışı yapıldı.

yazılı bilgilendirmede şöyle devam edildi: 

"hava kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, türkmen barı, aktarin, ghaytun ve kuaybah’da bulunan 7 hedefe 8 bomba atılmış, 4 deaş terör örgütü unsuru etkisiz hale getirilmiş, deaş terör örgütü tarafından komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanıldığı keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 7 bina imha edilmiştir. koalisyon güçleri tarafından, güzel mezra (3) ve suran bölgelerinde tespit edilen deaş terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen 4 hava harekatı sonucunda 5 deaş terör örgütü unsuru etkisiz hale getirilmiş, deaş terör örgütü unsurlarınca kullanıldığı keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 4 bina ve 1 motosiklet imha edilmiştir. deaş terör örgütü’nden temizlenen bölgelerde harekatın başından bugüne kadar muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 28 mayın ve 993 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. suriye sınır hattında 1 adet bayraktar ve 1 adet gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir. terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren türk silahlı kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;