Suriye'de iç savaş

ABD: Güvenli bölgeye şu anda ihtiyaç yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Savunma Bakanlığı'nın, Suriye'de ciddi lojistik, zaman, kaynak ve çaba gerektirecek bir güvenli bölge oluşturulmasına şu anda ihtiyaç olmadığını düşündüğünü söyledi.

kirby günlük basın toplantısında suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulmasına yönelik soruları yanıtladı. 

türkiye’nin uzun süredir bu konudaki pozisyonunun belli olduğunu belirten kirby, "ancak böyle bir bölgeye yönelik herhangi bir askeri planlama olup olmadığını bilmiyoruz" dedi.

kirby, abd savunma bakanlığı'nın, ciddi lojistik, zaman, kaynak ve çaba gerektirecek bir güvenli bölgeye şu anda ihtiyaç olduğunu ve koalisyonun askeri varlıklarını böyle bir bölge kurmak için kullanmak gerektiğini düşünmediğini bildirerek, "pentagon, abd ordusu veya koalisyon açısından şu anda buna ihtiyaç duyulmadığını ve bunun zorlukları bulunduğunu belirtti" dedi.

koalisyonun şimdiye kadar güvenli bölgeyi desteklemeye ilgi göstermediğini anlatan kirby, "ancak türkiye’nin sınırına yönelik kaygılarının farkındayız" ifadesini kullandı.

kirby türkiye'nin binlerce sığınmacıyla uğraştığını belirterek,  "kimse türkiye’nin karşı karşıya olduğu zorluklara ve kaygılarına gözlerini kapatmıyor" diye konuştu.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;