IŞİD

ABD Hadisa’da da IŞİD’i bombaladı

ABD Irak’ta Musul Barajı’nın IŞİD’in elinden alınması sonrasında bu kez de IŞİD tehdidi altındaki Hadisa Barajı civarında örgüte karşı hava operasyonu başlattı. Operasyonun amacı barajın IŞİD'in eline geçmesini engellemek.

Konular: Ortadoğu, IŞİD
ABD uçakları 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta IŞİD'e karşı çok sayıda hava operasyonu gerçekleştirdi. [Foto: Reuters]

abd merkez kuvvetler komutanlığından (centcom) yapılan açıklamada, amerikan savaş uçaklarınca yürütülen saldırılarda işid'e ait 4 "humvee" tipi araç, ikisi uçaksavar silahı taşıyan 4 silahlı araç, bir muharebe mevzisi, bir komuta mevzisi ve bir savunma muharebe mevzisinin imha edildiği belirtildi.

operasyonda görev alan tüm uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.

centcom, abd ordusunun irak genelinde bugüne kadar 143 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

centcom tarafından koordine edilen abd saldırıları 8 ağustos’ta başlamıştı.  abd ordusu ilk önce musul barajı yakınlarındaki işid hedeflerini vurdu. irak bölgesel kürt yönetimi’nin silahlı gücü peşmerge ise abd'nin hava saldırılarına karadan destek verdi. 

kanyak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;