IŞİD

'IŞİD'i cehenneme kadar kovalayacağız'

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, iki hafta içinde iki Amerikalı gazeteci öldürerek Washington'a mesaj gönderen IŞİD örgütünün gözlerini korkutamayacağını söyledi.

Konular: Ortadoğu

biden, maine eyaletinde katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, irak şam islam devleti (işid) örgütünü 'cehennemin kapılarına' kadar kovalayacaklarını söyledi. 

james wright foley'in ardından bir başka amerikalı gazeteci steven sotloff'u da infaz eden işid üyelerini hedef alan biden, "amerikan halkının gözünü korkutacaklarını sanıyorlarsa bizi çok iyi tanımıyorlar demektir" dedi.

ülke olarak birlik halinde olduklarını belirten biden, amerikan halkının, 'herhangi bir düşmanın anlayabileceğinden çok daha güçlü ve kararlı olduğunu' söyledi.

biden, "insanlar amerikalılara zarar verdiğinde, geri çekilmeyiz, unutmayız. şunu bilmeliler ki adalet yerini bulana dek, onları cehennemin kapılarına kadar kovalayacağız çünkü ikamet edecekleri yer cehennem olacak" diye konuştu.

işid, 3 eylül çarşamba günü steven sotloff'un öldürüldüğünü gösteren bir video yayımlamıştı. 

işid'e karşı koalisyon

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü jen psaki de işid'e karşı bir koalisyon oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. psaki, dışişleri bakanı john kerry'nin bu amaç doğrultusunda avustralya, ürdün, birleşik arap emirlikleri, suudi arabistan, katar ve italya'daki mevkidaşlarıyla görüşmeler yaptığını belirtti. 

psaki, muhtemel koaliyona hangi ülkelerin ne kadar katkı sağlayabileceğinin masaya yatırıldığını aktardı. 

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;