Türkiye

ABD’den Twitter ve Youtube tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Türk hükümetine, Youtube ve Twitter’a vatandaşlarının erişimini engellemeyi kaldırması yönünde çağrı yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Konular: Amerika, Türkiye
Türkiye'de Twitter'in ardından Youtube'a da erişim engellendi. [AFP]

marie harf, türkiye’de twitter ve youtube’a erişimin engellenmesiyle ilgili soruları yanıtladı. abd'li yetkililerin twitter’a erişimin engellenmesi konusundaki yasal süreçle ilgili türk yetkililerle 25 mart'ta toplantı yaptığını belirten harf, görüşmenin telefon yoluyla gerçekleştirildiğini söyledi.

harf, toplantının amacına yönelik bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"türkiye ile ifade özgürlüğüne yönelik bir dizi konuda görüşmeler yapıyoruz. yetkililerimiz, türkiye’nin yeni internet kanunu,twitter’ın kapatılması meselelerini görüştü ve internet özgürlüğü, özel hayat ve internet yönetimi konusunda abd’nin pozisyonunu paylaştı. türk hükümetinin, twitter ve şimdi de youtube ile internet kanunu konusundaki adımlarına yönelik çok ciddi kaygılarımızı, bu toplantılarda ve sahada büyükelçimiz vasıtasıyla iletiyoruz ve bunları durdurmaları gerektiğini çok güçlü biçimde ifade ediyoruz."

harf, üst düzey yetkililerin ulusal güvenlikle ilgili bir toplantısının internete sızdırılması gibi bir durumun abd’de olması halinde, amerikan yönetiminin tepkisinin ne olacağına yönelik soruyu ise yanıtsız bıraktı.

youtube’a erişimin engellenmesine yönelik soru üzerine harf, "twitter konusunda belirttikleri gibi, ifade özgürlüğüne tacizi içeren her türlü eyleme karşı olduklarını ve türk hükümetine, youtube ve twitter’a vatandaşlarının erişimini engellemeyi kaldırması yönünde çağrı yapmaya devam ettiklerini" bildirdi.

ankara 15. idare mahkemesi'nin, twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi işleminin yürütmesini durdurması kararını hatırlatarak bu noktada telekomünikasyon iletişim başkanlığı'na 30 günlük süre verildiğini belirten harf, "bu kararı kısa zamanda uygulamalarını umuyoruz" dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;