Kobani

ABD'nin paketlerinin biri IŞİD'de

ABD Savunma Bakanlığı pazartesi günü Kobani'ye havadan bıraktığı paketlerden birinin IŞİD'in eline geçtiğini açıkladı.

Konular: Kobani, IŞİD
IŞİD bir video yayınlayarak ABD'nin bıraktığı paketi göstermişti. [Fotoğraf: Youtube]

abd savunma bakanlığı pentagon, pazartesi günü kobani'de işid'le çatışan kürt güçlerine havadan bıraktığı mühimmattan iki paketin yanlış yere düştüğünü, birinin imha edilirken diğerinin işid'in eline geçtiğini duyurdu. pentagon sözcüsü steve warren, "dün (salı) bir paketin yanlış yere düştüğünü ve imha edildiğini açıklamıştık. sonra yeniden baktığımızda ikinci bir paketin de yanlış yere düştüğünü ve muhtemelen düşman eline geçtiğini belirledik" dedi. 

warren, kobani'ye bırakılan 28 paketten 26'sının doğru ellere teslim ulaştığını da belirtti.

işid, ele geçirdiği paketin görüntülerini yayınlarken, amerikan merkez kuvvetler komutanlığı (centcom) da yanlış yere düşen mazlemelerin imha edildiğini açıklamıştı. 

centcom imha edildiğini açıklamıştı

centcom açıklamasında yanlışlıkla işid kontrolündeki bir bölgeye atılan yardımlar arasında hafif silahlar, mühimmat ve tıbbi malzemelerin bulunduğunu belirtti.
al jazeera'ya konuşan pyd yetkililerinden ibrahim kurdo, abd öncülüğündeki koalisyonun attığı yardım paketlerinden yalnızca bir tanesinin işid'in eline geçtiğini tespit ettiklerini söyledi.
pazar akşamı abd uçakları, kobani'yi savunan ypg güçlerine havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı atmıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;