Kobani

ABD'nin yardım paketi IŞİD'in elinde iddiası

IŞİD, ABD’nin Kobani’deki YPG güçlerine havadan attığı silah ve tıbbi malzeme paketlerini ele geçirdiğini öne sürdü; iddiasına yayınladığı görüntüleri kanıt gösterdi.

işid'in 'imak' adlı twitter hesabından yayınladığı son videoda, örgütün ele geçirdiği kargo uçaklarından paraşütle atıldığı iddia edilen sandıklar ve içindeki silahlar gösteriliyor.

işid’in ele geçirdiğini öne sürdüğü silahlar arasında el bombaları, rpg roket mermileri ve gıda malzemeleri yer alıyor.

amerikan merkez kuvvetler komutanlığı (centcom), abd savaş uçaklarının kobani’de işid’e karşı savaşan ypg’ye havadan attıkları ve yanlış bölgelere düşen bazı silah ve tıbbi malzemeleri, işid’in eline düşmesini engellemek için vurarak imha ettiğini açıkladı.

centcom, yanlışlıkla atılan yardımlar arasında hafif silahlar, mühimmat ve tıbbi malzemelerin bulunduğunu ve işid’in kontrolünde bir noktaya düştüğünü belirtti.

al jazeera'ya konuşan pyd yetkililerinden ibrahim kurdo, abd öncülüğündeki koalisyonun attığı yardım paketlerinden yalnızca bir tanesinin işid'in eline geçtiğini tespit ettiklerini söyledi.

pazar akşamı abd uçakları, kobani'yi savunan ypg güçlerine havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı atmıştı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;