Bilim-Teknoloji

Adalet Divanı'ndan Google kararı

Avrupa Adalet Divanı, internet devi Google’ın arama motorunda kişilerle ilgili biriktirdiği verilerin, bireylerce talep edilmesi halinde silinebileceğine hükmetti. Mahkeme, "kişilerin unutulma hakkı var" dedi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Kişisel verilerin silinmesi için başvuru süreci hakkında henüz Google'dan açıklama gelmedi. [shutterstock]

avrupa birliği’nin en üst düzey mahkemesi olan adalet divanı, karara ilişkin açıklamada kişilerin ‘unutulma’ hakkına sahip olduğuna dikkat çekti.

kişisel bilgilerin ‘yetersiz, alakasız, geçersiz veya aşırı’ olduğu hâllerde, kişiler artık bu bilgilerin google’ın veri tabanından silinmesini bireysel olarak talep edebilecek.

her gün milyonlarca kişinin kişisel verilerini toplayarak daha iyi bir arama deneyimi sunmayı amaçlayan google, bu verilerin kişi odaklı reklam için şirketlere satıldığının anlaşılmasıyla büyük tepki toplamıştı. 

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;