Bilim-Teknoloji

Airbus internet uyduları üretecek

Airbus, uzaydan internet indirme yarışına dahil oldu. Şirketin üreteceği 700 uydunun 2018'de ateşlenmesi planlanıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Airbus, internet uyduları yarışında SpaceX'e rakip olacak.

airbus, spacex'in patronu elon musk'un uzaydan süper hızlı internet indirme projesine rakip oldu. ingiliz milyarder richard branson ve qualcomm'un ortak girişimi olan oneweb, uzay-havacılık devine milyarlarca dolarlık destek verildiğini açıkladı.

airbus, aldığı yardım kapsamında dünya yörüngesini kaplayacak internet uydu ağı üretecek. her bir uydu 150 kilo ağırlığında olacak ve bir tanesinin maliyeti 500 bin doları geçmeyecek.

airbus'un proje kapsamında 900 uydu üreteceği, 700 tanesinin 2018'de ateşlenmesinin planlandığı belirtildi. geride kalan 200 uydunun ise yedek olarak kullanılmak üzere dünya'da hazır bekletileceği ifade edildi.

reuters'ta yer alan bilgiye göre, airbus üretime ilk olarak fransa'daki tesislerinde başlayacak, ardından abd'de açıklanmayan bir yerde üretim devam edecek.

spacex, ilk geç geçtiğimiz yıl duyurduğu internet uyduları planını kısa süre önce hızlandıracağını duyurmuştu. lazer teknolojisi ile süper hızlı internet erişiminin ilk başta abd olmak üzere dünyanın birçok bölgesine sunmayı hedefleten spacex, toplamda 700 uydu ateşlemeyi planlıyor.

kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;