2015 Genel Seçimi

'AK Parti’nin dilinde kan olmadı'

HDP'ye yapılan saldırıların karşısında duracaklarını söyleyen Davutoğlu, "Sen bizim milletvekillerimize Ağrı’da, Van’da, Siirt’te yapılan saldırılara niye sessiz kaldın? Kardeşin dağda ne yapıyor?" dedi.

ak parti zonguldak mitinginde konuşan başbakan ahmet davutoğlu chp, hdp ve doğan medya grubu’nu hedef aldı. davutoğlu, adana ve mersin’deki hdp bürolarına yapılan saldırılara değindi. hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş’ın saldırı üzerine yaptığı açıklamayı eleştirdi:

“taksim kabemizdir diyen irfan yoksunu, dün ‘bombayı koyan mesaj veriyor. seni başkan yaptırmayız’ diyor. daha önce muhtar yaptırmayız dediler, recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanımız oldu.

bizlerin saldırının arkasında olduğumuzu iddia ediyor. bu provokasyonları kim yaptıysa bunun karşısında ak parti olarak duracağız. sen bizim milletvekillerimize ağrı’da, van’da, siirt’te yapılan saldırılara niye sessiz kaldın? kardeşin dağda ne yapıyor? bir ayağı dağda, bir ayağı ovada siyaset olmaz. ak parti’nin dilinde kan ve nefret sözü olmadı, olmayacak.”

‘siyasette tek doğru, bütün yanlışları götürür’

davutoğlu, kendi milletvekili adaylarına da saldırılar yapıldığını ancak bunlara yeterli tepkinin gösterilmediğini söyledi:

“ağrı’da, van’da, siirt’te milletvekili adaylarımız saldırıya uğradı. bir muhtar öldürüldü. bütün oralarda şiddeti destekleyen hdp, batıda barış mesajı veriyor.

hdp’ye saldırılara anında tavrımızı koyduk. hdp açıklama yaptı. ‘saldıranlar mhp işareti yapıyor ama saldıranlar mhp’li değil’ diye. pası alan mhp bizi suçladı, chp bizi suçladı. üçü bir arada ak parti’yi hedef tahtasına koymaya çalışıyor. güya ayrı çizgideler.

iç güvenlik yasa tasarısı tartışılırken aynı çizgiyi sürdürdüler. akıl hocaları paralel cephe, chp, hdp ve mhp’yle ‘dört yanlış bir doğruyu götürsün’ dedi. tek doğru, ak parti. siyasette tek doğru bütün yanlışları götürür.

seçim beyannamelerinde aynı olmayacak vaatleri veriyorlar. koalisyonların olduğu, yazarkasaların fırlatıldığı istikrarsız eski türkiye’ye dönmek ister misiniz? bunların hepsi eski türkiye partisi etp.”

‘akıl hocası kemal derviş olan, işçinin dostu olur mu?’

başbakan davutoğlu, chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi. “benim hayatım başarı hikâyesi diyor. görevi aldığında kâr yapan ssk, o görevi bıraktığında borç bırakmıştı. halkımıza bazı vaatler sunup, belli çevrelerden gelen telkinlerle konuşuyor. akıl hocası kemal derviş olan, işçinin dostu olur mu?” dedi.

'herkes yerini yurdunu bilecek' 

davutoğlu, doğan medya grubu bünyesindeki hürriyet gazetesi’nin cumhurbaşkanı erdoğan’ın eleştirilerine yanıtını şu sözlerle eleştirdi:

"doğan medya var ya, şimdi kalkmış, özgürlüklerden bahsediyor. hani 28 şubat'ta gelen talimatlara göre, başörtülülere hakaret eden bu medya var ya, bugün çıkmış bir yazıyla cumhurbaşkanı'na cevap veriyor. daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. buradan kendilerine sesleniyorum, basın özgürlüğüne saygımız sonsuzdur ama herkes yerini, yurdunu bilecek."

mısır'ın devrik cumhurbaşkanı muhammed mursi'ye verilen idam cezasının ardından, hürriyet gazetesi cumhurbaşkanı erdoğan'ın bir konuşmasından alıntı yaparak "yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanına idam” manşetiyle çıkmıştı. cumhurbaşkanı erdoğan'ın bu manşete tepkisi üzerine hürriyet gazetesi salı günü ön sayfasından 'sayın cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz' başlıklı bir yazı yayımladı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;