Mısır'da darbe dönemi

Erdoğan'dan Doğan Grubu'na: Avucunu daha çok yalarsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hürriyet gazetesinin Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Mursi için verilen idam kararı hakkında attığı “Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam” manşetini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de halka seslendi. [Fotoğraf: AA]

toplu açılış töreni için kayseri’de konuşan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, mısır’ın eski cumhurbaşkanı muhammed mursi için verilen idam kararını “yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanına idam” başlığı ile veren hürriyet gazetesini ve bağlı bulunduğu doğan medya grubu’nu sert bir dille eleştirdi.

"doğan grubu seni muhatap almam" diyen erdoğan şunları söyledi:

"mısır'da, yüzde 52 ile milletin oylarıyla işbaşına gelen mursi'yi ve arkadaşlarını, 122 kişi, idama mahkûm kararı aldılar. türkiye'de de bu haberi doğan medya grubu nasıl verdi; 'şok karar, yüzde 52 ile idam'. ey doğan grubu, seni muhatap almam ama şunu bilmen lazım, siz hayatınızı korkuyla geçiriyorsunuz. şunu bil, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. bizim ölümümüz şahsiyetlidir, mursi'nin idamı şahsiyetlidir."

mursi’ye verilen idam kararını "demokrasi ve sandığın idama mahkûm edilmesi" diye nitelendiren erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"mursi'ye ve arkadaşlarına karşı yapılan bu olay yenilir yutulur bir olay değildir. dünyanın buna sessiz kalması bilesiniz ki kendini inkârıdır. eğer 'demokrasi, sandık' diyorsanız, şu anda dün açıklanan bu kararla sandık idama mahkûm edilmiştir, demokrasi idama mahkûm edilmiştir, milli irade idama mahkûm edilmiştir. doğan grubu, sen de avucunu daha çok yalarsın. beraber hareket ettiğiniz paralel örgüt, aynı şekilde siz de çok avucunuzu yalarsınız. çünkü bizim abdestimizden şüphemiz yok, onun için de namazımızdan şüphemiz yok."

‘ben de eğer böyle bir akıbete uğrarsam…’

mursi’nin idam edilmesi durumunda şehitlik rütbesine erişeceğini söyleyen erdoğan şöyle konuştu:

"mursi şayet idam edilirse ki inanmıyorum; inşallah edilmeyecek, edemeyecekler, terör örgütüyle mücadele hayatını kaybeden bir kardeşim şehitlik rütbesine erişmiş olacaktır. ben de eğer böyle bir akıbete uğrarsam, rabbim inşallah bizlere de o makamı lütfedecektir diye inanıyorum."

doğan medya grubu'nun manşetini daha önce başbakan ahmet davutoğlu da partisinin bursa mitinginde eleştirmiş, “'yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan mursi idama mahkûm oldu.' ne demek istiyorlar? eğer kastettikleri, türkiye'de yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan başbakanımız sayın recep tayyip erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek” demişti.

‘hani idam yasaktı’

erdoğan konuşmasında batı’yı da eleştirerek, uluslararası toplumun darbe sonrası göreve gelen cumhurbaşkanı abdülfettah sisi’nin yanında yer aldığını ifade etti:

“ey avrupa, ey batı, hani avrupa birliği'nde idam yasaktı. peki niye sesiniz çıkmıyor? niye siz darbeci sisi'nin yanında yer aldınız? tüm dünyaya sesleniyorum, uluslararası kurumlara sesleniyorum, niye yaptırım uygulamadınız? türkiye'de gezi olayları olduğu zaman bütün medyanızla, her şeyinizle bize saldırdınız. gezi olaylarında ne olmuştu? dert başkaydı, türkiye'yi zaafa uğratmak. ama başaramadılar, bittiler, tükendiler. zannettiler ki ekonomik olarak çökerteceğiz. onu da başaramadılar."

‘iki örgüt var: bölücü ve paralel örgüt’

7 haziran’da yapılacak genel seçime de değinen cumhurbaşkanı erdoğan; chp, mhp ve hdp’nin seçim beyannamelerinin birbirinin aynısı olduğunu söyledi. erdoğan bu üç partinin fethullah gülen cemaati ile işbirliği içinde olduğunu savundu:

"7 haziran seçimleri, türkiye'nin 2019'a ve dolayısıyla 2023 hedeflerine giden süreçte çok önemli bir yol ayrımıdır. bu yol ayrımının bir tarafında ana muhalefet partisini önüne katmış sürükleyen iki örgüt var, bunlar bölücü örgüt ve paralel örgüt. milliyetçi olduğu iddiasındaki parti de bunların gölgesine sığınmış, onlarla aynı yolda yürüyor. bir zamanlar okyanus ötesine verip veriştirenler, şimdi onlarla bal kaymak olmuşlar. ben buna 'eski türkiye koalisyonu' diyorum. bakıyorsunuz seçim beyannameleri birbirinin kopyası. meydanlarda aynı şeyi söylüyorlar. sadece asgari ücret konusunda anlaşamıyorlar. asgari ücreti de açık artırmaya çıkarmışlar."

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;