Uyuşturucu

Albatros Harekâtı'ndan görüntüler

Türkiye'nin uluslararası sularda Libya açıklarındaki Bolivya bandıralı bir gemiye yönelik Albatros Harekâtı adlı uyuşturucu operasyonundan görüntüler paylaşıldı.

türk sahil güvenlik ekipleri, libya açıklarında bolivya bandıralı bir gemiye uyuşturucu operasyonu düzenledi. albatros harekâtı adı verilen operasyon, türkiye’nin uluslararası sularda düzenlediği ilk operasyon oldu.

dışişleri bakanlığınca, bolivya hükümetinden operasyon için özel izin alınmasının ardından türk sahil güvenlik ekipleri, uyuşturucu ve psikotrop maddelerin kaçakçılığına karşı birleşmiş milletler sözleşmesinin 17. maddesi kapsamında bir uçak ve bir helikopterle havadan, umut ve yaşam adlı gemilerle de denizden operasyon başlattı.

6 ocak günü sabah saat 05.00’te 13.20'de sona eren ve ateşli silah kullanılmayan operasyona, emniyet genel müdürlüğüne bağlı narkotik ve özel harekat timleri de destek verdi.

gemiye önce yangın söndürmede kullanılan basınçlı suyla müdahale edildi. yaklaşık 5 saat boyunca güvenlik güçlerine direnen gemi mürettebatı, gemiye çıkan sahil güvenlik komutanlığı özel harekât timlerince teslim alındı.

ardından, joudi adlı gemiye helikopterle inen ekipler, daha sonra uyuşturucu aramada uzman köpeklerle gemiyi taradı. ilk belirlemelere göre 13 ton toz esrarın ele geçirildiği gemide mürettebat motorlara zarar verdiği için gemi, römorkörle çekilerek türkiye'ye doğru yola çıktı.

en son 22 yıl önce deniz kuvvetleri komutanlığı tarafından uluslararası sularda "kısmetim-1" ve "lucky s" adlı gemilere yönelik operasyonlar yapılmıştı. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;