Euro 2016

Almanya iki golle kazandı

Euro 2016 Elemeleri D Grubu'nda, Gürcistan'ı deplasmanda 2-0 yenen Dünya Şampiyonu Almanya, beş maç sonunda 10 puana çıktı.

Konular: Spor, Futbol
Almanya, grupta Polonya'ya yenildi ve İrlanda ile berabere kaldı. [Fotoğraf: AFP]

2016 avrupa futbol şampiyonası elemeleri'ne istediği başlangıcı yapamayan ve ilk dört maçta iki galibiyet alabilen almanya, d grubu'ndaki beşinci maçında gürcistan'a konuk oldu.

dünya şampiyonu almanya, 39'uncu dakikada marco reus ve 44'te thomas müller'in attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

almanya böylece, beş maç sonunda puanını 10'a yükseltti.

iskoçya ise, elemelerin en zayıf ekiplerinden cebelitarık'ı ağırladığı maçı 6-1 kazandı. iskoçya da almanya gibi puanını 10'a çıkardı.

lider polonya, kuzey irlanda deplasmanında 1-0'lık üstünlüğünü son dakikada yitirdi ve bir puanla yetindi. böylece polonya ile iki takipçisi almanya ve iskoçya arasındaki puan farkı bire indi.

romanya zirveyi korudu

f grubu'nda ise romanya, evinde faroe adaları'nı tek golle geçti. claudiu keserü'nün 21'de attığı golle üç puana uzanan romanya, puanını 13'e çıkardı ve liderliğini sürdürdü.

romanya'nın takipçisi kuzey irlanda da evinde finlandiya'yı 2-1 yendi ve zirveyle arasındaki bir puanlık farkın artmasına izin vermedi. macaristan-yunanistan maçından gol çıkmadı.

i grubu'nda ise portekiz, konuğu sırbistan'ı 2-1 yendi ve dört maç sonunda puanını dokuza çıkararak liderliğini sürdürdü. arnavutluk, ermenistan'ı ağırladığı maçı 2-1 kazandı ve grup ikincisi danimarka gibi yedi puana yükseldi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;