İsveç

'Alo İsveç'

İsveç, 250 yıl önce sansürü kaldırmasının yıldönümünde ülkeye ait bir telefon numarası aldı. Numarayı arayınca, İsveç'te 'telefon elçisi' olmayı kabul edenlerden herhangi bir kişi açıyor. Arayan kişi, telefon elçisiyle istediği konuda sohbet edebiliyor.

Konular: İsveç

iskandinav ülkesi isveç, kendisine özel bir telefon numarası olan ilk ülke ünvanını aldı. +46 771 793 336 numaralı telefonu çevirdiğinizde, gönüllü olarak 'telefon elçisi' olmayı kabul eden herhangi bir isveçli ile konuşmak mümkün. 

sadece isveç değil, telefon elçisiyle her konuda sohbet edilebiliyor. 

isveç,  250 yıl önce sansürü kaldırmasının yıldönümünde böyle bir adım attı. 

isveç turizm birliği'nin websitesinden yayınlanan istatistiklere kadar şu ana kadar bu numara en çok türkiye'den arandı. 

6 nisan saat 15:00 itibariyle, aramaların yüzde 80'i türkiye'den yapılırken, türkiye'yi yüzde 14 ile ingiltere, yüzde 4 ile abd izledi. 

kaynak: isveç turizm birliği

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;