Bilim-Teknoloji

Amazon'dan konuma teslimat

ABD’li online alışveriş devi Amazon.com’un insansız hava araçlarıyla yapacağı teslimatlarda, cep telefonundan müşterinin konumunun tespit edileceği ve siparişin buraya ulaştırılacağı açıklandı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Amazon testlerini Kanada'da yapıyor
Amazon testlerini Kanada'da yapıyor [Fotoğraf: Amazon]

son aylarda insansız hava araçlarıyla sipariş teslimatı üzerinde çalışan amazon.com’un bu araçları müşterinin konumunu tespit edip, teslimatları bulunduğu yere yapacak. bbc’nin haberinde yer alan bilgiye göre, amazon’un insansız hava araçlarıyla yapacağı teslimatla ilgili patent bilgileri ortaya çıktı. buna göre amazon, müşterisinin cep telefonundan konumunu tespit edecek ve insansız hava aracı siparişi bu konuma getirebilecek. 

teslim edilecek siparişin boyutuna göre farklı insansız hava aracı seçenekleri de bulunacak. bütün araçlar uçuş sensörleri, radar, kamera ve kızılötesi alıcılarla donatılmış olacak.  

ortaya çıkan patentle ilgili detaylarda insansız hava araçlarının hava ve benzeri çevresel durumlar konusunda birbirlerini uyaracakları bilgisi de bulunuyor. halen insansız hava aracıyla sipariş testlerini kanada’da yapan amazon.com’un önümüzdeki aylarda bu servisi hayata geçirmesi bekleniyor. ancak halen abd’de insansız hava araçları konusunda bir regülasyonun bulunmaması bu alandaki en önemli sorunlardan biri olarak görülüyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;