Bilim-Teknoloji

Amazon'un İHA projesi suya düştü

ABD, şirketlerin insansız hava aracı kullanımına sınırlama getirdi. Amazon gibi, İHA ile taşımacılık yapacak teknoloji firmalarının hayalleri suya düştü.

Konular: Bilim-Teknoloji
Amazon ve diğer e-ticaret devleri ABD'de İHA ile ürün taşıyamayacak. [Fotoğraf: Shutterstock]

amazon'un yaklaşık iki yıl önce öne sürdüğü ve alibaba gibi diğer e-ticaret devlerinin takip ettiği iha ile taşımacılık, şirketler için abd'de hayale dönüşebilir. faa, havacılık güvenlik standartlarını korumayı amaçladığı yeni düzenlemede paket taşıyıcı iha'ların havalanmasını zorlaştıracak kurallar da getirdi.

faa'nın belirlediği kurallara göre taşımacılık için kullanılacak iha en fazla 25 kg olabilecek ve sadece gündüz vakti veya gün batımında havalanabilecek. dahası, iha pilotun görüş alanında kalacak mesafede uçurulmak zorunda. bu mesafede ise yerden en fazla 150 metre olarak belirtildi. iha’ların maksimum hızı ise saatte 160 km olarak belirtildi.

belirlenen kurallar, amazon'un yanı sıra abd'de iha ile taşımacılık yapmayı hayal eden teknoloji firmalarının hayallerini suya düşürdü. guardian'a açıklama yapan amazon küresel kamu politikası başkan yardımcısı paul misener, 'faa'nın sektörün ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için resmi süreci tanımlaması gerektiğini' ifade etti.

faa'nın açıkladığı düzenlemelerin ardından iha'ların ticari taşımacılık değil ancak arama ve kurtarma görevleri ile inşaat ve limanlarda kullanılması bekleniyor. faa, iha pilotlarının en az 17 yaşında olması gerektiğini ve her iki yılda bir geçerlilik testini vermeleri gerektiğini de şart koştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;