Fransa

Aranan şüpheli Türkiye'deydi iddiası

Paris'te Yahudi marketindeki 20 kişiyi rehin alan Amedy Coulibaly’in kız arkadaşı Hayat Boumeddiene’in, saldırılar öncesi Türkiye'ye geldiği, 8 Ocak'ta da Suriye’ye geçtiği iddia edildi.

Hayat Boumeddiene [Fotoğraf:AFP]

reuters haber ajansı, süpermarket saldırısını gerçekleştiren amedy coulibaly’in kız arkadaşı hayat boumeddiene’in aile yakınlarına dayandırdığı bir haberinde boumeddiene’in saldırıdan önce türkiye’ye gittiğini ve buradan da suriye’ye geçtiğini duyurdu. fransız le monde gazetesi ve bfm televizyonu da boumeddiene’ye çok benzeyen bir kadının 2 ocak’ta istanbul’a uçtuğunu, 8 ocak’ta türkiye'den suriye’ye geçtiğini belirtti. 26 yaşındaki şüphelinin 9 ocak tarihli türkiye'den fransa’ya dönüş biletini kullanmadığını açıklandı. habere göre boumeddiene’ye benzeyen kadının suriye’ye geçtiği bilgisi türk istihbarat kaynaklarından edinildi.

reuters'a bilgi veren bir türk yetkili, boumeddiene hakkında, fransa'dan gelen bir uyarı olmadığını, sonradan bilgi verdiklerini  söyledi. "mobil telefon sinyalini 8 ocak'ta tespit ettik. şu anda suriye'de olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

konu ile ilgili sorular yöneltilen içişleri bakanlığı'ndan bir sözcü, şu anda bu gelişme ile ilgili bir yorum yapmak istemediklerini söyledi.

fransız gizli servisi, genç kadının, saldırgan ile 4 rehinenin öldüğü market saldırısının hazırlığına yardımcı olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.

fransız savcı françois molins, cuma günü düzenlediği basın toplantısında yahudi marketine giren saldırganla, charlie hebdo dergisine silahlı saldırıyı düzenleyen said ve şerif kouachi arasında yakın ilişki olduğunu belirtmiş ve polis tarafından aranan 26 yaşındaki hayat boumeddine'nin, yine polis operasyonu ile öldürülen şerif kouachi'nin kız arkadaşı izzana hamid ile geçen yıl yaklaşık 500 telefon görüşmesi yaptığının belirlendiğini söylemişti.

kaynak: reuters, aa, le monde, bfm

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;