İsrail - Filistin sorunu

'Araplardan hesap soracağız'

İsrail saldırılarında evi yıkılan Filistinli bir kadın, Gazze'de olanlara sessiz kalmakla suçladığı Araplardan kıyamette hesap soracaklarını söyledi. Filistinlilere ayaklanma çağrısı yapan kadın "Artık kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmadı" dedi.

al jazeera gazze muhabiri tamir misal'a konuşan filistinli bir kadın evinin israil uçakları tarafından vurulduğunu anlattıktan sonra şunları söyledi:

sadece allah’a havale ediyorum. ramazan ayındayız. önce evimiz f-16 uçaklarıyla vuruldu. 5 dakika sonrasında da yine f-16 uçaklarıyla evimiz yıkıldı. israil’in iddia ettiği askeri yerler bunlar mı? israil'in söz ettiği füzeler bunlar mı? hani aradıkları füzeler? evimizi başımıza yıkmak istiyorlarsa yıksınlar. biz 1948'de israil'in bizi çıkardığı topraklardaki evlerimize geri döneceğiz. geride bıraktığımız evlerimizi yeniden inşa edeceğiz.

filistinlilere seslenen kadın şöyle devam etti:

ben sadece filistinli kardeşlerimize sesleniyorum. bundan sonra yalnızca allah’ımız ve biz varız. araplar bilsinler ki biz kıyamet gününde onlardan hesap soracağız. filistin halkına sesleniyorum, 1948'de işgal edilen yerlerde, batı şeria’da ve kudüs’te artık ayaklanın. ayaklanın çünkü artık kaybedeceğimiz hiçbir şey kalmadı. hiçbir şeyimiz kalmadı. evlerimizi başımıza yıksınlar. inşallah evlerimizi onların enkazında yeniden inşa edeceğiz.

israil'in gazze'ye yönelik saldırıları altıncı gününe girerken saldırılarda 122 filistinli hayatını kaybetti, 1000'e yakın kişi yaralandı.

abd başta olmak üzere batı ülkeleri israil'in saldırılarını 'hamas'ın roketlerine karşı kendini savunma hakkı' olarak tanımlıyor. gazze'den fırlatılan roketler şimdiye kadar 1 israil vatandaşının ölümüne neden oldu.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;