İsrail - Filistin sorunu

'Hayatında bir füzeye dokundu mu?'

İsrail Gazze'yi, Filistinli militanların roket saldırılarını gerekçe göstererek vuruyor. Hastanede tedavi gören 4 yaşındaki Şeyma'nın halası ise soruyor: Bu çocuk hayatında bir füzeye dokundu mu?

gazze’nin hastanelerinde yüzlerce yaralı var. her yaralının da içler acısı bir hikayesi... annesi, babası ve kardeşinin ölümüne şahit olan, gazze hastanelerindeki yaralı çocuklardan biri de 4 yaşında şeyma.

israil’in gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda annesi ve iki kardeşini kaybetti. kendisi de yaralandı.

onun başında bekleyen halası israil'in saldırılara gösterdiği tüm gerekçelere şu sözlerle karşılık verdi: 

“onlar çocukları öldürmek istiyorlar. masum insanları öldürmek istiyorlar. her şeyi vuruyorlar. hareket eden her şeyi. yoldan giden araba, bisiklet veya insan olursa hemen vuruyorlar. bu çocuk hayatında bir füzeye dokundu mu? onlara zararlı bir şey yaptı mı? allah’a havale ediyorum allah’a.”

gazze hastanelerine getirilen yaralılara sunulan sağlık imkanları çok kısıtlı ve her geçen dakika bu sıkıntı daha da artıyor. hastane çalışanlarının açıklamalarına göre, ellerinde sadece iki gün yetecek tıbbi malzeme kaldı.

'yeni silahlar kullanılıyor' iddiası

filistin sağlık bakanlığı'nın sözcüsü eşref kudra, “yaralananların arasında daha önce görmediğimiz vakalarla karşıya karşıyız. bu bize gösteriyor ki israil attığı bomba ve roketlerde yeni maddeler kullanıyor. şehitlerimizin ve yaralılarımızın vücutları bunu kanıtlıyor” dedi. 

israil’in gerçekleştirdiği saldırılarda şimdiye kadar 2000 ton patlayıcı kullanıldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;