Transfer

Arda Turan imzayı attı

Barcelona tarihinin en pahalı dördüncü transferi Arda Turan, kendisini Katalan kulübüne bağlayan imzayı attı.

Konular: Spor, Futbol, Arda Turan
Arda Turan Messi'nin dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu söyledi [Barcelona]

nou camp stadı'ndaki kulüp binasında yapılan imza töreninde, milli futbolcu arda turan, kendisini 5 yıllığına barcelona'ya bağlayan resmi sözleşmeye imza attı.

arda turan, imza töreninin ardından menajeri ahmet bulut ve arkadaşlarıyla barcelona bayrağı önünde poz verdi.

barcelona, milli futbolcu için atletico madrid'e 34 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. sözleşmede yer alan özel maddelerin gerçekleşmesi halinde ödenecek tutar 41 milyon euroya çıkacak. 

arda turan, katalan temsilcisinde forma giyerek hayatında en çok olmak istediği yere gittiğini söyledi.

imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan arda turan, sözlerine, eski kulübü atletico madrid'in kalbinde her zaman özel bir yeri olacağı ve başkan enrique cerezo, teknik direktör diego simeone, eski takım arkadaşları ve taraftarlarına teşekkür ederek başladı.

barcelona'yı "dünyanın en iyi futbol kulübü" olarak niteleyen milli futbolcu, "burada olduğum için çok mutluyum. kulübün sloganı 'bir kulüpten daha fazlası' ve ben de bunun için buraya geldim. en güzel kupaları ve başarıları yakalamak için buradayım ve bunu sağlayan bütün barcelona yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

barcelona'nın kendine özgü kuralları, yapısı ve özelliklere sahip olduğunu söyleyen 28 yaşındaki futbolcu, "beni yakından tanıyan arkadaşlarım bilirler. barcelona'ya karşı her zaman bir sempati ve yakınlık hissettim. hayatımda en çok olmak istediğim yerdeyim şu an" değerlendirmesinde bulundu.

"birçok kulüpten teklif aldım"

transferi öncesinde birçok kulüpten teklif aldığını belirten arda turan, "konu barcelona ise gelen bütün teklifleri veya istekleri geriye atıyorsunuz. sonunda barcelona formasına ulaşacaksanız, zamanın pek bir önemi yok" cevabını verdi.

barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle ocak ayına kadar katalan temsilcisinde forma giyemeyecek olmasının kendisi için sorun teşkil etmediğini vurgulayan arda, "altı ay önemli bir süre ama çabucak geçecektir çünkü önemli olan sonunda barcelona formasıyla sahaya çıkabilmek. bu hayalim için en iyi şekilde bekleyip çalışacağım" diye konuştu.

milli futbolcu, barcelona'ya transferinin ardından üzerinde baskı oluşmadığını ve kulübün başarısına yardımcı olmak ve futbol oynamak için burada olduğunu vurguladı.

"xavi ile kıyaslanmam doğru değil"

barcelona'dan ayrılan xavi ile kıyaslanmasını doğru bulmadığını belirten arda turan, "hayat boyu kimse xavi'nin sorumluluğunu aynı şekilde taşıyamaz. o, sadece barcelona taraftarının değil bütün futbolseverlerin idolüdür. ben, farklı bir futbolcuyum ve takımın başarısı için buradayım. çok özel ve güzel şeyler yapmaya geldim buraya ama kimse xavi olamaz. kendi stilimi ve tarzımı buraya yansıtıp, buradaki insanların gönlüne girerek başarılar kazanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

barcelonalı arda, transferi öncesinde teknik direktör luis enrique'nin kendisini arayarak tebrik ettiğini ve bu durumdan çok mutluluk duyduğunu da kaydetti.

"idolüm iniesta'ydı"

barcelona'nın yıldızı lionel messi'nin dünyanın en iyisi olduğunu daha önce söylediğini hatırlatan türk futbolcu, "ama benim idolüm iniesta'ydı. dünyanın en iyi futbol oynayan ekibiyle, aynı sahaya çıkarak bu keyfi paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

arda, barcelona'nın dünyanın en iyi futbolcularına sahip olduğunu kaydederek, "taraftarlara iyi bir arda izlettireceğim. hocam hangi pozisyonda isterse orada oynayabilirim. ben sadece kulübe en iyimi vererek ve en iyi şekilde çalışarak barcelona'nın kazanacağı kupalara katkı sağlamak istiyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

galatasaray ile barcelona arasında 2002 yılında oynanan karşılaşmada top toplayıcı olarak görev almasının ardından bugünlere gelmesiyle ilgili soruya arda turan, "o maçta luis enrique'nin golü ofsayttı. benim için güzel günlerdi. her futbolcu küçükken sahanın kenarında ufak tefek görevler almıştır. ben de top toplayıcılıktan hayatım boyunca keyif aldım"  yanıtını verdi.

barcelona'da forma giymesinin sorumluluğunu artırdığını belirten arda, "burada sadece kendim için olmadığımı biliyorum. hem ülkemin insanını hem birçok değeri temsil ettiğimin farkındayım. gerekeni en güzel şekilde sahada yapacağım" ifadelerini kullandı.

arda,  topa sahip olmayı seven ve teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu olması nedeniyle barcelona'ya uyum sağlama konusunda zorluk yaşamayacağına inandığını da belirtti.

"messi gibisi gelmeyecek"

cristiano ronaldo ile messi'yi kıyaslayan arda turan, "messi'nin, sadece günümüzün değil futbol tarihinin en iyi oyuncusu olduğunu düşünüyorum. cristiano ronaldo, çok özel ve yetenekli. dünyanın en iyi oyuncularından bir tanesi. ama benim için, geçmişte de, gelecekte de kimse messi olamayacak" değerlendirmesini yaptı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;