Suriye'de iç savaş

Arsal'a mülteci akını sürüyor

Şam kırsalındaki Kalemun’dan Lübnan’ın Arsal kentine mülteci akını sürüyor. Halep’te de binlerce kişi kent dışında kurulan yeni bir kampa sığındı.

Konular: Ortadoğu, Suriye

al jazeera muhabiri mazin ibrahim, lübnan’daki mülteciler yüksek komiserliği'nin iki bin aileyi kayıt altına aldığını aktardı. sivil toplum kuruluşları suriye - lübnan sınırında yaklaşık bin ailenin beklediğini söyledi.

kalemun'dan arsal kentine yaklaşık sekiz bin kişi göç etti. muhalifler arsal’a sığınan mültecilerin görüntülerini yayınlayarak zor koşullarda yaşadıklarını söyledi.

al jazeera'ye konuşan suriye devrim genel konseyi üyesi amr kalemuni, suriye helikopter ve uçaklarının hava saldırısını artırdıklarını söyledi. hava saldırısının ardından rejim askerleri muhaliflerin elindeki köylere sızmaya çalıştığını söyleyen kalemuni, hizbullah milislerinin de rejim askerlerinin yanında savaştığını iddia etti.

halep’te de varil bombalarından kaçan binlerce kişi kentin kırsalındaki berari’de kurulan yeni bir kampa sığındı. muhalifler mülteciler için acil insani yardım çağrısı yaptı.

suriye devrimi koordinasyon birlikleri, suriye rejim birliklerinin şam’ın kırsalındaki kalemun bölgesinde birçok köyü bombaladığını söyledi.  

muhalifler şam’ın 75 kilometre kuzeyindeki yebrud’da hizbullah destekli rejim güçlerinin saldırısını püskürttüklerini ve 7 suriye askerini öldürdüklerini söyledi. yebrud lübnan sınırında stratejik bir bölgede, humus-şam karayolunun üzerinde bulunuyor.

kalemun medya merkezi muhalifler ile rejim birlikleri arasındaki çatışmaların beş gündür kesintisiz devam ettiğini açıkladı. 

rejim birlikleri şam’da cobar mahallesini bombaladı. şam haber ajansı  bölgede özgür suriye ordusu ile rejime bağlı askerler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.  

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;