Suriye'de iç savaş

Suriyeli mültecilerin Arsel'deki dramı

İç savaştan kaçarak Lübnan’ın Arsel kenti yakınlarına sığınan mülteciler çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Konular: Ortadoğu

lübnan’ın kuzeydoğusundaki arsel’in vadi humeyd bölgesinde kalan sığınmacılara yardımlar ulaşmıyor. çünkü yardım kuruluşları güvenlik tehlikesinden dolayı buraya gelmek istemiyor.

sığınmacılar, zor şartlarda kaldıklarını ve içme suyunu satın aldıklarını anlatıyorlar. bazen su bulabilmek için bütün çadırları dolaşmak zorunda kalıyorlar.

dağlık bir alanda kurmak zorunda kaldıkları çadırlarda yaşamak için gerekli en temel ihtiyaç malzemeleri bile yok. bu küçük çadırların bazılarında on kişiden fazla insan kalıyor. 

burada da en büyük mağdurlar çocuklar. uluslararası yardımların ulaşmadığı bu bölgeye lübnan hükümeti de gerekli yardımı yapamıyor.

lübnanlı yetkili mukrim melaib hükümetin tek başına bu sorunun üstesinden gelemeyeceğini söyleyerek, “lübnan’da sivil toplum kuruluşları harekete geçmeye başladı. gönüllü organizasyonlar vadi humeyd’deki yardım göndermeye başladı” dedi.

yardımlar sınırlı ama nüfus suriye’den yeni gelenlerle hızla artıyor.

her gün yeni bir zorluğu yaşıyorlar ama iyi bir gelecek özlemleri asla kaybolmuyor.

suriye’de 15 mart 2011’de reform talebiyle başlayan halk hareketine karşı esed rejiminin şiddet kullanmasından sonra muhalifler silahlandı. yaşanan silahlı çatışmalar sonucunda 2,5 milyondan fazla insan komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;